Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κυβέρνηση Biden ετοιμάζεται για διαχείριση ζημιών - Στο 8,8%, υψηλά 40 ετών, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Ιούνιο

Η κυβέρνηση Biden ετοιμάζεται για διαχείριση ζημιών - Στο 8,8%, υψηλά 40 ετών, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Ιούνιο

Oι τιμές αυξήθηκαν 8,8% τον Ιούνιο - ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό 40 ετών του 8,6% που σημειώθηκε τον Μάιο

Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση Biden ετοιμάζεται από σήμερα 12/7,  να κάνει διαχείριση ζημιών, εν όψει των νεότερων στοιχείων για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν αύριο 13/7, και αναμένεται να εμφανίσουν εκ νέου τον πληθωρισμό της αμερικανικής οιοκονομίας σε νέα υψηλά 40 ετών.
Το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ θα δημοσιεύσει την πολυαναμενόμενη έκθεση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή το πρωί της Τετάρτης, 13/7 αλλά έχει ήδη  γνωστό πως η έκθεση θα δείξει ότι οι τιμές αυξήθηκαν 8,8% τον Ιούνιο έναντι του προηγούμενου έτους - ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό 40 ετών του 8,6% που σημειώθηκε τον Μάιο.
Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός αυξάνεται κατά 1%, όσο είχε αυξηθεί και τον προηγούμενο μήνα.
Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δεν έχουν υποστηρίξει ότι ο πληθωρισμός κορύφωσε τον προηγούμενο μήνα, έχουν αποδώσει όμως την αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στις τιμές ρεκόρ του φυσικού αερίου.
Να όμως που τον Ιούνιο, παρότι οι τιμές στην αντλία μειώθηκαν, ο πληθωρισμός συνέχισε να ανεβαίνει.
«Οι τιμές της ενέργειας έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τις τιμές που περιλαμβάνονται στην έκθεση ΔΤΚ του Ιουνίου», έγραψαν ο Brian Deese, ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου και η Cecilia Rouse, η πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων, σε υπόμνημα του Λευκού Οίκου που κυκλοφόρησε από σήμερα.
«Τα στοιχεία του ΔΤΚ του Ιουνίου δεν θα αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό τις σημαντικές μειώσεις στις τιμές του φυσικού αερίου που έχουμε δει από τα μέσα Ιουνίου», καταλήγει το υπόμνημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης