Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Το Ντονέτσκ εγκαινίασε μια «πρεσβεία» στη Μόσχα

Ρωσία: Το Ντονέτσκ εγκαινίασε μια «πρεσβεία» στη Μόσχα
Η Natalia Nikanorova συνοδευόταν από την «πρέσβειρα» του Ντονέτσκ στη Μόσχα.

Η αυτονομιστική περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, εγκαινίασε μια «πρεσβεία» στη Μόσχα, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο, όπου οι μάχες συνεχίζονται με σφοδρότητα.
«Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση επιδεινώθηκε δραστικά», είπε η Natalia Nikanorova, η «υπουργός Εξωτερικών» της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας» του Ντονέτσκ.
«Δεν βιαζόμαστε», πρόσθεσε, όταν ρωτήθηκε εάν η περιοχή θα ενσωματωθεί τελικά στη Ρωσία.
«Ο αρχικός στόχος είναι να απελευθερώσουμε τη Δημοκρατία», συνέχισε, υιοθετώντας τη ρητορική που χρησιμοποιεί η Ρωσία για τον πόλεμο.
«Στη συνέχεια θα γίνει δημοψήφισμα, εν ευθέτω χρόνω, και θα δούμε ποια είναι η βούληση του λαού», είπε, διευκρινίζοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα αλλάξει το καθεστώς της «πρεσβείας».
Ο Ρώσος πρόεδρος αναγνώρισε τον Φεβρουάριο την ανεξαρτησία του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, των δύο περιοχών που συναποτελούν τη λεκάνη του Ντονμπάς και λίγες ημέρες αργότερα ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην Ουκρανία.
Η Natalia Nikanorova συνοδευόταν από την «πρέσβειρα» του Ντονέτσκ στη Μόσχα.
Οι δύο γυναίκες μίλησαν στους δημοσιογράφους στην αυλή του κτιρίου όπου θα στεγαστεί η «πρεσβεία», σε μια κεντρική συνοικία της Μόσχας.
Στα εγκαίνια δεν παρέστησαν υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης