Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική προειδοποίηση ΠΟΥ: Αύξηση θανάτων από Covid, επαναφέρετε τις μάσκες

Δραματική προειδοποίηση ΠΟΥ: Αύξηση θανάτων από Covid, επαναφέρετε τις μάσκες
Το κύμα των λοιμώξεων εξαπλώνεται και καταγράφεται αυξανόμενη τάση θανάτων, τονίζει ο επικεφαλής του Οργανισμού… 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προέτρεψε τις κυβερνήσεις και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης να λάβουν μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης της Covid-19 καθώς ένα νέο κύμα λοιμώξεων εξαπλώνεται σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Οι υποπαραλλαγές του στελέχους Ομικρον αυξάνουν τους αριθμούς των κρουσμάτων και οδηγούν σε περαιτέρω θανάτους, δήλωσε ο γενικός διευθυντής Tedros Adhanom Ghebreyesus σε ενημέρωση στη Γενεύη την Τρίτη.
Ο Tedros, όπως είναι γνωστός ο επικεφαλής του ΠΟΥ, συνέστησε την αναβίωση πρωτοκόλλων όπως η χρήση μάσκας για να σταματήσει η εξάπλωση.
«Τα νέα κύματα του ιού αποδεικνύουν ότι η Covid-19 δεν έχει τελειώσει», είπε ο Tedros, προσθέτοντας ότι «ανησυχεί για μια αυξανόμενη τάση θανάτων».
Η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο ενός νέου κύματος που δημιουργήθηκε από τις δευτερεύουσες παραλλαγές της Ομικρον BA.4 και BA.5, καθώς οι άνθρωποι συμμετέχουν σε μεγάλες συγκεντρώσεις και ξεκίνησαν ξανά να ταξιδεύουν μετά από δύο χρόνια πανδημίας.
Στην Αγγλία 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι, ή ένας στους 25, βρέθηκαν θετικοί την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Οι άνθρωποι μπορεί να μολυνθούν ακόμα κι αν είχαν κολλήσει προηγουμένως, αλλά ο εμβολιασμός βοηθά στην προστασία από σοβαρές ασθένειες.
Ο ΠΟΥ ανησυχεί καθώς παρότι τα κρούσματα αυξάνονται ξανά, η επιτήρηση του ιού και των πιθανών νέων παραλλαγών είναι σε πτώση.
Ο Tedros είπε ότι μια επιτροπή του ΠΟΥ επανέλαβε ότι η Covid-19 παραμένει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος -- με τον τρόπο που ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας ταξινομεί μια πανδημία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης