Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι ακυρώσεις στις πωλήσεις κατοικιών σημείωσαν το υψηλότερο ποσοστό από την έναρξη της πανδημίας

ΗΠΑ: Οι ακυρώσεις στις πωλήσεις κατοικιών σημείωσαν το υψηλότερο ποσοστό από την έναρξη της πανδημίας
Τα υψηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων και ο πληθωρισμός συμβάλλουν στις ακυρώσεις.
Σχετικά Άρθρα

Σύμφωνα με νέα ανάλυση της Redfin, περίπου 600.000 συμβόλαια αγοράς κατοικιών κατέρρευσαν τον Ιούνιο του 2022.
Το νούμερο αυτό ισοδυναμεί με το 14,9% των κατοικιών που υπέγραψαν σύμβαση κατά τη διάρκεια του μήνα, σημειώνοντας αύξηση από 12,7% τον Μάιο και 11,2% πριν από ένα χρόνο.
Το ποσοστό του Ιουνίου σηματοδοτεί το υψηλότερο ποσοστό ακύρωσης από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020, όταν η αγορά κατοικίας κλονίστηκε από την έναρξη της πανδημίας COVID-19.
Ο αναπληρωτής επικεφαλής οικονομολόγος της Redfin, Taylor Marr, αποδίδει την αύξηση στις ακυρώσεις του Ιουνίου στην επιβράδυνση του ανταγωνισμού στην αγορά κατοικίας, που έδωσε στους αγοραστές κατοικιών περισσότερο χώρο για διαπραγμάτευση.
Redfin-home-sale-cancellations.webp
Οι αγοραστές περιμένουν

«Οι αγοραστές περιμένουν όλο και περισσότερο αντί να παραιτούνται από ενδεχόμενες επιθεωρήσεις και αξιολογήσεις.
Αυτό τους δίνει την ευελιξία να ακυρώσουν τη συμφωνία εάν προκύψουν προβλήματα κατά τη διαδικασία αγοράς σπιτιού», λέει ο Marr.

Τα υψηλά επιτόκια «δίωχνουν» τους αγοράστες

Επιπλέον, ο Marr είπε ότι ορισμένοι αγοραστές κατοικιών αποσύρονται από τις συμφωνίες τους λόγω των υψηλότερων επιτοκίων στεγαστικών δανείων.
Μετά από την αύξηση 75 μονάδων βάσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα τον Ιούνιο, το μέσο επιτόκιο για ένα σταθερό στεγαστικό δάνειο 30 ετών ανέβηκε στο 6%.
Σύμφωνα με έρευνα της John Burns Real Estate consulting, το ποσοστό ακύρωσης σε πανεθνικό επίπεδο για κατασκευαστές κατοικιών εκτινάχθηκε στο 14,5% τον Ιούνιο, από 10,4% τον Μάιο και 6,5% ένα χρόνο πριν.
Το ποσοστό είναι πάνω από τα επίπεδα του 2018 αλλά κάτω από το ποσοστό ακύρωσης 16,5% που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης