Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στους 100.000 ημερησίως το ανώτατο όριο επιβατών που αναχωρούν από το Heathrow - Ισχύει έως 11 Σεπτεμβρίου

Βρετανία: Στους 100.000 ημερησίως το ανώτατο όριο επιβατών που αναχωρούν από το Heathrow - Ισχύει έως 11 Σεπτεμβρίου
Σε ισχύ το ανώτατο όριο των 100.000 επιβατών που αναχωρούν από το Heathrow του Λονδίνου έως τις 11 Σεπτεμβρίου

Aνώτατο όριο στον αριθμό των επιβατών που αναχωρούν από το Heathrow, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, μπήκε από σήμερα (12/7) έως και τις 11/9, κίνηση που συνδέεται με τις ελλείψεις προσωπικού εδάφους, που έχουν προκαλέσει αναστάτωση στα αεροπορικά ταξίδια λόγω της αυξημένης ζήτησης και έχει οδηγήσει σε ακυρώσεις πτήσεων.
Ήδη, οι αεροπορικές εταιρίες έχουν ανταποκριθεί σε μια έκκληση της κυβέρνησης να μειώσουν τη χωρητικότητα, όμως η διοίκηση του Heathrow είπε πως πρέπει να προχωρήσουν περαιτέρω, καθώς οι υπάλληλοι φορτοεκφόρτωσης αποσκευών και το αεροδρόμιο μπορούν να εξυπηρετήσουν συνολικά 100.000 επιβάτες που αναχωρούν από  αυτό, αριθμός που ξεπεράστηκε πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες.
«Μερικές αεροπορικές εταιρίες έχουν αναλάβει σημαντική δράση, άλλες όμως όχι, και πιστεύουμε πως χρειάζεται περαιτέρω δράση τώρα,  προκειμένου να διασφαλίσουμε πως οι επιβάτες θα έχουν ένα ασφαλές και αξιόπιστο ταξίδι», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Heathrow, John Holland-Kaye, σε ανοικτή επιστολή που απηύθυνε προς τους επιβάτες, αιτιολογώντας «τη δύσκολη απόφαση να εισαγάγουμε ένα ανώτατο όριο με ισχύ από τις 12 Ιουλίου έως τις 11 Σεπτεμβρίου».
«Αναγνωρίζουμε πως αυτό θα σημαίνει ότι ορισμένα καλοκαιρινά ταξίδια είτε θα μετακινηθούν σε μια άλλη μέρα σε ένα άλλο αεροδρόμιο, είτε θα ακυρωθούν και ζητάμε συγγνώμη από όσους επηρεάζονται τα ταξιδιωτικά σχέδιά τους», πρόσθεσε.
Πάντως, ο John Holland-Kaye εκτίμησε ότι ακόμη και με το μέτρο αυτό, οι ημερήσιες θέσεις αναχώρησης το καλοκαίρι θα φθάσουν κατά μέσο όρο τις 104.000, δηλαδή 4.000 πάνω από το πλαφόν, αλλά και πως κατά μέσο όρο 1.500 από αυτές τις 4.000 θέσεις έχουν πωληθεί σε πελάτες.
Ζήτησε δε, από τους εταίρους των αεροπορικών εταιριών να σταματήσουν να πωλούν εισιτήρια το καλοκαίρι, έτσι ώστε να περιοριστεί ο αντίκτυπος στους επιβάτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης