Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Πτώση 1,3% για το brent, στα 105 δολ. - Ανησυχία για covid και Κίνα

Πετρέλαιο: Πτώση 1,3% για το brent, στα 105 δολ. - Ανησυχία για covid και Κίνα
Η αγορά συγκλονίστηκε από την είδηση ​​ότι η Κίνα ανακάλυψε το πρώτο κρούσμα μιας εξαιρετικά μεταδοτικής υπομετάλλαξης Omicron στη Σαγκάη
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, αντιστρέφοντας τα κέρδη από την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι αγορές προετοιμάζονται για τα νέα μαζικά τεστ COVID στην Κίνα που δυνητικά πλήττουν τη ζήτηση, με την ανησυχία να επιστρέφει εν μέσω νέας έξαρσης.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχώρησαν 1,46 δολ. ή 1,3%, στα 105,56 δολ. μετά την άνοδο 2,3% την Παρασκευή.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν κατά 1,38 $ ή 1,3%, στα 103,41 δολ., σημειώνοντας άνοδο 2% από την Παρασκευή.
Οι συναλλαγές είναι περιρισμένες λόγω της επίσημης αργία σε κάποιες αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Σιγκαπούρης.
Η αγορά συγκλονίστηκε από την είδηση ​​ότι η Κίνα ανακάλυψε το πρώτο κρούσμα μιας εξαιρετικά μεταδοτικής υπομετάλλαξης Omicron στη Σαγκάη.
«Η αγορά απλώς ανταποκρίνεται στη ροή των ειδήσεων και η Κίνα έχει τραβήξει τη μεγαλύτερη προσοχή μέχρι στιγμής», δήλωσε ο αναλυτής εμπορευμάτων της Commonwealth Bank Vivek Dhar.

Υποχωρούν οι long

«Οι καθαρές θέσεις long στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού WTI βρίσκονται τώρα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020, όταν η ζήτηση κατέρρευσε εν μέσω της αρχικής επιδημίας του COVID-19», ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της ANZ Research.
O Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden θα έχει συνομιλίες αυτή την εβδομάδα με τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας για να επανορθώσει τις σχέσεις με τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου στον κόσμο μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου της Washington Post Jamal Khashoggi το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης