Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά του Elon Musk στρέφεται το Twitter, μετά και το άδοξο τέλος του deal των 44 δισ. δολαρίων

Κατά του Elon Musk στρέφεται το Twitter, μετά και το άδοξο τέλος του deal των 44 δισ. δολαρίων
Οποιαδήποτε μήνυση από το Twitter ή τον Musk σχετικά με την επιβολή ή την ακύρωση της συμφωνίας θα εκδικαστεί από δικαστή του δικαστηρίου του Delaware
Το Twitter προσέλαβε την ελίτ δικηγορική εταιρεία Wachtell, Lipton, Rosen & Katz καθώς ετοιμάζεται για δικαστική μάχη κατά του Elon Musk, ο οποίος αποφάσισε να τερματίσει την εξαγορά της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης ύψους 44 δισ. δολαρίων.
Η εταιρεία του Σαν Φρανσίσκο ετοιμάζεται να καταθέσει την αγωγή της στο Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ κατά του Musk στις αρχές αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με διαρροές στον αμερικανικό Τύπο.

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις

Η απόφαση του Musk να αποσύρει δημόσια τη συμφωνία δεν είναι μάλλον παρά ένα διαπραγματευτικό τέχνασμα, δήλωσε ο Charles Elson, καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο του Delaware και πρώην επικεφαλής του Κέντρου Εταιρικής Διακυβέρνησης του σχολείου Weinberg.
Παρά τον ισχυρισμό του Musk ότι ο χειρισμός του θέματος με τα bots από το Twitter ισοδυναμεί με παραβίαση της συμφωνίας εξαγοράς που δικαιολογεί την ακύρωση της συμφωνίας, αυτός και οι δικηγόροι του γνωρίζουν ότι θα έχουν εξαιρετικά δύσκολο χρόνο να αποδείξουν αυτόν τον ισχυρισμό, δήλωσε ο Elson.
«Αυτή δεν είναι μια σημαντική αρνητική εξέλιξη», σημείωσε.
«Αυτή είναι απλώς μια διαπραγματευτική θέση.
Γνωρίζει ότι τα δικαστήρια του Delaware είναι εξαιρετικά απρόθυμα να βρουν κάτι τέτοιο σε αυτές τις συμφωνίες».

Oι μομφές του Musk και η μετοχή

Στην επιστολή του την Παρασκευή 8 Ιουλίου, ο Musk επανέλαβε τους ισχυρισμούς του ότι το Twitter απέτυχε να δείξει ότι όχι περισσότερο από το 5% των χρηστών του είναι Bots.
Υποστηρίζει επίσης ότι το Twitter έσπασε τη συμφωνία αποκλίνοντας από την κανονική του πορεία απολύοντας στελέχη και επιβάλλοντας πάγωμα προσλήψεων.
Μετά την αποκάλυψη του Musk, οι μετοχές του Twitter υποχώρησαν περίπου 5%.
Οι μετοχές, που έχουν υποχωρήσει περίπου 15% φέτος, έκλεισαν την κανονική διαπραγμάτευση την Παρασκευή στα 36,81 δολάρια, δίνοντας στην εταιρεία αγοραία αξία 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η σημασία των δικαστηρίων του Delaware

Οποιαδήποτε μήνυση από το Twitter ή τον Musk σχετικά με την επιβολή ή την ακύρωση της συμφωνίας θα εκδικαστεί από δικαστή του δικαστηρίου του Delaware.
Η πολιτεία είναι η εταιρική έδρα σε περισσότερες από τις μισές εισηγμένες εταιρείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Twitter, και πάνω από το 60% των εταιρειών του δείκτη Fortune 500.
Εκεί, οι δικαστές - εμπειρογνώμονες του επιχειρηματικού δικαίου -- εκδικάζουν υποθέσεις χωρίς ένορκους και δεν μπορούν να επιδικάσουν ποινικές αποζημιώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης