Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με την οικονομία να καταρρέει, ο Zelensky προχωρά σε ανασχηματισμό, περιμένοντας τη δυτική οικονομική στήριξη

Με την οικονομία να καταρρέει, ο Zelensky προχωρά σε ανασχηματισμό, περιμένοντας τη δυτική οικονομική στήριξη
Ξεκινούν οι μεταρρυθμίσεις της ανοικοδόμησης για την επόμενη μέρα μετά τον πόλεμο
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky ετοιμάζεται να ανακοινώσει σύντομα πλήρη κυβερνητικό ανασχηματισμό, αλλάζοντας όλο το υπουργικό συμβούλιο με ενοποίηση υπουργείων σε μια προσπάθεια να εξαλειφθούν οι σπατάλες και η διαφθορά, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα σχέδιά του και ενημέρωσαν το Bloomberg.
Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες αφότου η Ουκρανία παρουσίασε ένα σχέδιο για τη μεταπολεμική ανοικοδόμηση που θα στηριχθεί σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια από την Ευρώπη και τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Ο συνολικός αριθμός των υπουργείων θα μπορούσε να μειωθεί έως και στο μισό.

Η νέα διοικητική δομή θα μειώσει τον αριθμό των υπουργείων σε περίπου 12 από τα 20 που είναι σήμερα, δήλωσαν τα άτομα με γνώση του θέματος.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας θα επανασχεδιαστεί ώστε να περιλαμβάνει τον σχεδιασμό για την πιθανή ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι σαφές αν ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba θα παραμείνει στο ρόλο αυτό.
Το υπουργείο ψηφιακού μετασχηματισμού θα είναι μεταξύ εκείνων που θα ηγηθούν της προσπάθειας.
Στοιχεία του ανασχηματισμού έχουν αναφερθεί από τα ουκρανικά τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Στο νυχτερινό βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του προς τους Ουκρανούς το Σάββατο, ο Zelensky προανήγγειλε "σημαντικά νέα" την ερχόμενη εβδομάδα, "μεταξύ άλλων από κυβερνητικούς αξιωματούχους".
Ο πρόεδρος απέλυσε το Σάββατο αρκετούς πρεσβευτές της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν διοριστεί στη Γερμανία, την Ουγγαρία και την Ινδία.
Οι νέοι υποψήφιοι προετοιμάζονται, είπε.

Ξεκινούν οι μεταρρυθμίσεις της ανοικοδόμησης

Μετά τη διάσκεψη για την ανοικοδόμηση την περασμένη εβδομάδα στο Λουγκάνο της Ελβετίας, ένας σύμβουλος του Zelensky δήλωσε ότι η Ουκρανία "το εννοεί" όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η εξάλειψη της διαφθοράς και η ενίσχυση του κράτους δικαίου ήταν μία από τις βασικές αρχές που διατυπώθηκαν στη λεγόμενη Διακήρυξη του Λουγκάνο.
"Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι έχουμε έναν οδικό χάρτη και ένα σχέδιο που είναι διαχειρίσιμο και μπορεί να εκτελεστεί και να εφαρμοστεί σε κάποιο στάδιο", δήλωσε ο Alexander Rodnyansky στο AFP.
Η Διεθνής Διαφάνεια, ένα παρατηρητήριο κατά της διαφθοράς, κατέταξε την Ουκρανία στην 122η θέση μεταξύ 180 χωρών στις αντιλήψεις του δείκτη διαφθοράς για το 2021.
Την πρώτη θέση, δηλαδή τη λιγότερο διεφθαρμένη, μοιράστηκαν η Δανία, η Φινλανδία και η Νέα Ζηλανδία, ενώ το Νότιο Σουδάν βρίσκεται στην 180η θέση.
Η Ρωσία κατατάσσεται κάτω από την Ουκρανία, στην 136η θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης