Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά την άρνηση των εμβολιασμών οι Αμερικανοί γυρνούν την πλάτη και στις μάσκες

Μετά την άρνηση των εμβολιασμών οι Αμερικανοί γυρνούν την πλάτη και στις μάσκες
Οι εξελίξεις και οι απαντήσεις στις μεταλλάξεις κλονίζουν την πίστη των Αμερικανών σε μάσκες και εμβόλια
Σχετικά Άρθρα

Νέα έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκαλύπτει τις σημαντικές αμφιβολίες και την αυξανόμενη άρνηση που δείχνουν οι πολίτες στις μάσκες και τα εμβόλια.
Μόνο οι μισοί περίπου Αμερικανοί πιστεύουν τώρα ότι οι μάσκες και τα εμβόλια ήταν πολύ αποτελεσματικά ή εξαιρετικά αποτελεσματικά, όπως απάντησαν όταν τους ζητήθηκε να ανατρέξουν στην πανδημία και να αξιολογήσουν τις συστάσεις για τη δημόσια υγεία που στοχεύουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19, σύμφωνα με τα συμπέρασματα νέας έρευνας της Pew Research σε περισσότερους από 10.000 ενήλικες, η οποία παρέχει πληροφορίες για τη σκέψη των Αμερικανών για πολλές πτυχές της πανδημίας.
Μόνο το 48% πιστεύει ότι «η χρήση μάσκας γύρω από άλλους ανθρώπους σε εσωτερικούς χώρους» ήταν εξαιρετικά ή πολύ αποτελεσματική.
Το 23% δίνει στις μάσκες ένα χλιαρό «κάπως αποτελεσματικό» βαθμό.
Αψηφώντας δύο χρόνια κηρύγματος για τη δημόσια υγεία, το 28% λέει ότι είναι είτε «όχι πολύ» ή «καθόλου αποτελεσματικό».
Δεδομένων των αχαλίνωτων επαναστατικών λοιμώξεων και ενός καθεστώτος που πιέζει για τέταρτες δόσεις στους ανθρώπους, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μόνο το 55% των Αμερικανών λέει ότι τα εμβόλια ήταν εξαιρετικά ή πολύ αποτελεσματικά στον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid.
Πράγματι, είναι απόδειξη για τον μηχανισμό δημόσιας υγείας και τους μεγάλους στενογράφους των μέσων ενημέρωσης ότι ο αριθμός δεν έχει πέσει ακόμη.

1_389.JPG
Οι Αμερικανοί έχουν σοβαρές ανησυχίες για τις επιπτώσεις της πανδημίας και των παρεμβάσεων στη δημόσια υγεία στους μαθητές: το 62% λέει ότι έχει δοθεί πολύ μικρή προτεραιότητα στην κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών K-12.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας και του σχετιζόμενου με το κλείσιμο των σχολείων, οι Αμερικανοί υπήρξαν μάρτυρες όχι μόνο σοβαρής «απώλειας μάθησης», αλλά και απότομες αυξήσεις στο νεανικό άγχος, την κατάθλιψη και τις απόπειρες αυτοκτονίας.
Ακόμη και όταν τα σχολεία άνοιξαν για προσωπική διδασκαλία, η ζημιά στη μάθηση συνεχίστηκε με την άσκοπη κάλυψη των παιδιών, η οποία εμποδίζει την επικοινωνία και βλάπτει τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.
2_329.JPG

Όταν τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν «υπάλληλους δημόσιας υγείας, όπως αυτοί στο CDC», μόνο οι μισοί περίπου Αμερικανοί λένε ότι έχουν κάνει εξαιρετική ή καλή δουλειά.
Οι συμπεριφορές διαφέρουν έντονα ανάλογα με τον πολιτικό προσανατολισμό: το 72% των Δημοκρατικών και των ανεξάρτητων που κλίνουν προς τους Δημοκρατικούς λένε ότι οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας έχουν κάνει εξαιρετική ή καλή δουλειά, σε σύγκριση με μόλις 29% των Ρεπουμπλικανών και όσων συγκλίνου μαζί τους.
Ομοίως, το 75% των Δημοκρατικών λέει ότι τα εμβόλια ήταν εξαιρετικά ή πολύ αποτελεσματικά, σε σύγκριση με μόλις 32% των Ρεπουμπλικανών... ενώ το 71% των Δημοκρατικών δίνει αυτούς τους υψηλούς βαθμούς στην κάλυψη, σε σύγκριση με μόλις 21% των Ρεπουμπλικανών.
Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι, τον πρώτο μήνα της επιδημίας, οι Ρεπουμπλικάνοι έδωσαν στην πραγματικότητα στους αξιωματούχους δημόσιας υγείας υψηλότερους βαθμούς από τους Δημοκρατικούς.
Αυτό αντικατοπτρίζει πιθανώς το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ενέκριναν τη δουλειά των υγειονομικών αντανακλαστικά με την απόδοση της κυβέρνησης ενώ ένας Ρεπουμπλικανός ήταν στον Λευκό Οίκο.
Ωστόσο, οι βαθμοί έπεσαν γρήγορα και συνέχισαν να πέφτουν πάνω από το υπόλοιπο της θητείας του.



3_230.JPG

Στην άλλη πλευρά του δρόμου, όπου βρίσκονται οι φανατικοί του Anthony Fauci η υποστήριξη προς τους αξιωματούχους της δημόσιας υγείας είναι ουσιαστικά αμετάβλητη.
Εν συνόψει τα ευρήματα της έρευνας Pew έχουν ως ακολούθως:

Από τον Απρίλιο του 2020 έως σήμερα, το ποσοστό ανησυχίας ότι θα νοσηλευτούν με Covid έχει μειωθεί περισσότερο από το μισό, από 79% σε 34%

Το 46% των Αμερικανών είτε έχουν βρεθεί θετικοί στον Covid-19 είτε είναι σίγουροι ότι τον είχαν
Το 49% των Αμερικανών είναι πλήρως εμβολιασμένοι και έχουν ενισχυθεί κατά τους τελευταίους έξι μήνες
Το 56% των πλήρως υποτιμημένων Ρεπουμπλικανών έχει ενισχυθεί, σε σύγκριση με το 75% των πλήρως υποτιμημένων Δημοκρατικών
Το 60% των Ρεπουμπλικανών είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σε σύγκριση με το 85% των Δημοκρατικών

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης