Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Αμερικανοί αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά της Covid19 - Αποκαλυπτικά στοιχεία και αριθμοί

Οι Αμερικανοί αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά της Covid19 - Αποκαλυπτικά στοιχεία και αριθμοί
Μόλις το 1,3% των επιλέξιμων παιδιών κάτω των 5 ετών έχουν λάβει μία ή δύο δόσεις εμβολίου, σύμφωνα με στοιχεία από το CDC - Περισσότερο από το 98% είναι ανεμβολίαστα
Σχετικά Άρθρα
Οι Αμερικανοί αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους γι'αυτό και οι εμβολιασμοί κατά του COVID-19 ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα μέχρι στιγμής σε μικρά παιδιά, ακόμη και μετά από την άδεια που έδωσαν οι αρχές, διευρύνοντας το ηλικιακό φάσμα των παιδιών που μπορούν να εμβολιαστούν.
Σε δύο κινήσεις τον Ιούνιο, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) διέθεσαν τα εμβόλια Moderna και Pfizer σε παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 5 ετών και συνέστησαν ουσιαστικά κάθε παιδί στην ηλικιακή ομάδα να λάβει την πρώτη δόση.

Ωστόσο, οι γονείς δεν θέλουν να κάνουν εμβόλιο στο παιδί τους, σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία.

Μόλις το 1,3 % των επιλέξιμων παιδιών κάτω των 5 ετών έχουν λάβει μία ή δύο δόσεις εμβολίου, σύμφωνα με στοιχεία από το CDC.

Σε πολλές πολιτείες, εν τω μεταξύ, το ποσοστό των μικρών παιδιών που κάνουν εμβόλιο είναι κάτω από 1%, σύμφωνα με ανάλυση των Epoch Times.
Συνολικά, τα στατιστικά στοιχεία υπογραμμίζουν τη δυσκολία που θα έχουν οι υγειονομικές αρχές να πείσουν τους γονείς να εμβολιάσουν τα μωρά και τα νήπια με εμβόλια που έχουν αποδειχθεί πολύ χειρότερα από ό,τι είχε αρχικά προωθηθεί.
1_387.JPG
Αμφισβητούμενη εξουσιοδότηση, η σύσταση στις αρχές και η άρνηση των γονέων

Οι ανεξάρτητες ομάδες εμπειρογνωμόνων του FDA και του CDC συνέστησαν ομόφωνα τις υπηρεσίες να εξουσιοδοτήσουν και να συμβουλεύσουν τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, παρά τα λιγότερα δεδομένα από τα ιδανικά κλινικά δεδομένα, και οι υπηρεσίες αποδέχθηκαν τις συστάσεις.
Άλλοι εξωτερικοί εμπειρογνώμονες, ωστόσο, διίστανται σχετικά με τις κινήσεις, ιδίως υπό το φως των δεδομένων.
Ενώ οι δοκιμές Moderna και Pfizer προκάλεσαν παρόμοιο αριθμό αντισωμάτων με εκείνους που ενεργοποιήθηκαν στις αρχικές δοκιμές για ενήλικες, η αποτελεσματικότητα έναντι της μόλυνσης ήταν κατώτερη των προτύπων (Moderna) και αναξιόπιστη (Pfizer).
Επιπλέον, καμία από τις δύο δοκιμές δεν μπόρεσε να αποδείξει την ικανότητα προστασίας από σοβαρές ασθένειες.
Επιπλέον, περίπου το 70% των παιδιών κάτω των 5 ετών έχουν αναρρώσει από τον COVID-19, δίνοντάς τους ισχυρή ανοσία έναντι σοβαρής ασθένειας, ακόμη και αν προσβληθούν ξανά από τον ιό SARS-CoV-2, ο ιός προκαλεί COVID-19.

«Άφαντο» το όφελος, πολλές οι παρενέργειες

Αυτά τα βασικά σημεία οδηγούν τον δισταγμό των γονέων να εμβολιάσουν τα μικρά παιδιά τους, σύμφωνα με την Barbara Loe Fisher, πρόεδρο και συνιδρυτή του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών Εμβολίων.
«Πολλοί γονείς γνωρίζουν ότι τα περισσότερα μικρά παιδιά έχουν ήδη μολυνθεί και ότι υπήρχαν ελάχιστα ή καθόλου συμπτώματα, επομένως δεν είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχει όφελος να υποβάλουν το παιδί τους στον απρόβλεπτο κίνδυνο να υποστεί μια αντίδραση εμβολίου για τον COVID, ειδικά όταν μπορείτε να πάρετε εμβολιάστηκαν και εξακολουθούν να μολύνονται και να μεταδίδουν τον ιό», είπε ο Fisher στους The Epoch Times σε ένα email.
Οι παρενέργειες από τα εμβόλια περιλαμβάνουν πυρετό και καρδιακή φλεγμονή, αν και το CDC και η FDA λένε ότι τα οφέλη των εμβολίων υπερτερούν των κινδύνων.
Το 38% των ερωτηθέντων γονέων είπε στο Ίδρυμα Kaiser Family τον Απρίλιο ότι σίγουρα δεν θα εμβολιάσουν το παιδί τους ή θα το έκαναν μόνο αν χρειαζόταν, ενώ ορισμένοι αναφέρουν ανησυχίες για την ασφάλεια. Αλλά το 18 τοις εκατό είπε ότι θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους αμέσως.
Οι υπόλοιποι είπαν ότι θα «περιμένουν και θα δούμε».

Αναμενόμενη η δυσπιστία και η άρνηση, υποστηρίζουν ειδικοί

Κάποιοι άλλοι ειδικοί λένε ότι η αργή απορρόφηση είναι αναμενόμενη.
«Οι γονείς χρειάζονται λίγο χρόνο για να συνηθίσουν να δίνουν αυτό το εμβόλιο σε μικρά παιδιά», είπε στους The Epoch Times μέσω email ο Δρ. Paul Offit, καθηγητής παιδιατρικής στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας που συμμετέχει στη συμβουλευτική επιτροπή του FDA.
«Είμαστε ικανοποιημένοι που περισσότερα από 267.000 παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών έκαναν τον πρώτο τους εμβολιασμό και ελπίζουμε να δούμε τη συνεχή λήψη αυτού του εμβολίου τώρα που είναι διαθέσιμο σε παιδιά κάτω των πέντε ετών», εκπρόσωπος του CDC, το οποίο προώθησε τον εμβολιασμό για νέους και παιδιά.
Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό, στους The Epoch Times, ενώ το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS), η μητρική υπηρεσία του CDC, αρνήθηκε να σχολιάσει.
Στοιχεία κατάστασης

Τα στατιστικά δεδομένα για 6 μηνών ως 5 ετών, 5 ως 11 ετών, 12-15 ετών

Οι Epoch Times εξέτασαν και τις 50 πολιτείες για δεδομένα σχετικά με τον εμβολιασμό για μικρά παιδιά κατά του COVID-19 από την επείγουσα έγκριση των εμβόλων στις 17 Ιουνίου.
Τριάντα πολιτείες απάντησαν ή δημοσίευσαν τα δεδομένα στον ιστότοπό τους.
Ορισμένες πολιτείες είχαν εξαιρετικά χαμηλή απορρόφηση μέχρι στιγμής για τη νεότερη ηλικιακή ομάδα.
Η Νότια Ντακότα έχει καταγράψει 0% των παιδιών που κάνουν εμβόλιο, ενώ μόλις το 0,1 τοις εκατό του πληθυσμού στη Λουιζιάνα, τη Νεβάδα, το Τενεσί και το Τέξας έχει λάβει εμβόλιο.
Το Κεντάκι, η Φλόριντα, η Τζόρτζια, η Νότια Καρολίνα, το Αϊντάχο και η Μοντάνα βρίσκονται κάτω από 1%
Οι πολιτείες με τη μεγαλύτερη κάλυψη βρίσκονται στα βορειοανατολικά.
Το Βερμόντ έχει εμβολιάσει σχεδόν το 7% των μικρότερων παιδιών του και η Μασαχουσέτη έχει εμβολιάσει το 5% της ηλικιακής ομάδας.
Αλλά συνολικά, το ποσοστό είναι πολύ χαμηλότερο από ό,τι για την τελευταία ηλικιακή ομάδα που έλαβε άδεια έκτακτης ανάγκης, τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.
Σχεδόν το 17% της ομάδας 5 έως 11 έλαβε τουλάχιστον μία δόση εμβολίου τον μήνα που ακολούθησε την έγκριση το φθινόπωρο του 2021.
Και σχεδόν το 20% των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών έλαβαν τουλάχιστον μία δόση τις τρεις εβδομάδες μετά την έγκριση.

Η ανακολουθία της δήλωσης «θα εμβολιάσω το παιδί μου» και της πράξης

Εάν το τρέχον ποσοστό για αυτές τις ηλικίες 6 μηνών έως 5 ετών συνεχιστεί ως έχει, θα φτάσει λίγο κάτω από το 2% για το ίδιο εύρος χρονικής περιόδου.
Το τρέχον ποσοστό για τα μωρά και τα νήπια είναι πολύ κάτω από το 18% των γονέων που δήλωσαν ότι ήθελαν να εμβολιάσουν τα μικρά παιδιά τους.
Επιπλέον, περίπου το 50% των γονέων μικρών παιδιών είπαν στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα και στο RAND σε μια αδημοσίευτη έρευνα του Φεβρουαρίου ότι σίγουρα ή πιθανότατα θα εμβολιάσουν το παιδί τους.
«Είναι πολύ νωρίς για εμάς να προσδιορίσουμε πώς συγκρίνεται η πρόσληψη του εμβολίου μεταξύ παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών και άλλων ηλικιακών ομάδων.
Όταν η σελίδα "Δημογραφικές τάσεις εμβολιασμού" ενημερωθεί τις επόμενες εβδομάδες με δεδομένα τάσης δόσης εμβολίου για παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών, οι επισκέπτες του ιστότοπου θα μπορούν να συγκρίνουν την πρόσληψη με την πάροδο του χρόνου μεταξύ διαφόρων ηλικιακών ομάδων", δήλωσε ο εκπρόσωπος του CDC.
Από τις 6 Ιουλίου, περίπου 6,3 εκατομμύρια δόσεις για μικρά παιδιά έχουν παραγγελθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία πληρώνει για τα εμβόλια και τα διανέμει δωρεάν, δήλωσε εκπρόσωπος του HHS στους The Epoch Times σε email και διατέθεικαν 10 εκατομμύρια δόσεις.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έδωσαν σήμα πριν από την έγκριση ότι τα εμβόλια ενδέχεται να μην γίνουν γρήγορα αποδεκτά.

«Έχουμε καθοδηγηθεί στην προσέγγισή μας από πολύ σαφή δεδομένα που λένε ότι οι περισσότεροι γονείς θέλουν να εμβολιάσουν τα μικρότερα τους παιδιά σε οικεία περιβάλλοντα.
Γνωρίζουμε επίσης ότι πολλοί γονείς έχουν απορίες.
Και θέλουμε να ενθαρρύνουμε κάθε γονέα να μιλήσει με τον γιατρό του, να μιλήσει με τον παιδίατρο, να μιλήσει στον οικογενειακό γιατρό», είπε σε πρόσφατη ενημέρωση ο Δρ Ashish Jha, συντονιστής ανταπόκρισης στον Λευκό Οίκο για τον COVID-19.
«Γνωρίζουμε επίσης ότι η εμπιστοσύνη στα εμβόλια χτίζεται με την πάροδο του χρόνου.
Και υπενθυμίζω στους ανθρώπους ότι κατά την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού ενηλίκων τον Δεκέμβριο του 2020, μόνο ένας στους τρεις ενήλικες δήλωσε ότι ήταν πρόθυμος να κάνει το εμβόλιο. Σήμερα, σχεδόν το 90% των ενηλίκων έχει λάβει τουλάχιστον ένα εμβόλιο».

Ο ενθουσιασμός της αρχής και η άρνηση της πορείας

Το εμβόλιο της Pfizer εγκρίθηκε για Αμερικανούς 16 ετών και άνω τον Δεκέμβριο του 2020.
Οι ρυθμιστικές αρχές διέκοψαν το εμβόλιο για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών τον Μάιο του 2021.
Τον Νοέμβριο του 2021, το ενέκρινε για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.
Ενώ οι αρχές συνιστούν εμβολιασμό σχεδόν για όλα τα παιδιά, εκτός από εκείνα με αντενδείξεις, τα ποσοστά έχουν καθυστερήσει για τις ομάδες που δεν μπόρεσαν να κάνουν εμβόλιο στην αρχή.
Μόνο το 36% των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση και μόλις το 30% έχει λάβει δύο δόσεις, σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρει το CDC.
Τόσο τα εμβόλια της Pfizer's όσο και της Moderna διατίθενται σε κύρια σειρά δύο δόσεων, αν και η πρώτη εγκρίθηκε ως κύρια σειρά τριών δόσεων για βρέφη και νήπια λόγω κακής αποτελεσματικότητας μετά από δύο δόσεις.
Ενώ το 70% των παιδιών ηλικίας 12 έως 17 ετών έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση και το 60% έχει λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις, λίγοι έφηβοι οποιασδήποτε ηλικίας έχουν λάβει αναμνηστικό εμβόλιο, δείχνουν τα δεδομένα.
Μόνο το 27% των νέων 12 έως 17 ετών και το 7,6% των νέων 5 έως 11 ετών έλαβαν αναμνηστική δόση έως τις 6 Ιουλίου.
«Ο εμβολιασμός έχει γίνει το νούμερο ένα θέμα συζήτησης σε όλο τον κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια και οι νέοι γονείς είναι πολύ πιο ενημερωμένοι για θέματα κινδύνου εμβολιασμού από τις προηγούμενες γενιές.
Υπάρχουν ακόμη τεράστια κενά στην επιστημονική γνώση σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου και ποιος διατρέχει υψηλότερο κίνδυνο να υποστεί μια αντίδραση εμβολίου», δήλωσε ο Fisher, ο πρόεδρος του ΜΚΟ.
«Μέχρι να καλύψει η επιστήμη αυτά τα κενά γνώσης, η επιφυλακτικότητα κατά των εμβολίων είναι εδώ για να μείνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης