Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό σχέδιο για προσάρτηση Donbass και Νότιας Ουκρανίας – Καταστράφηκαν αμερικανικά όπλα – Στόχος το Slovyansk

Ρωσικό σχέδιο για προσάρτηση Donbass και Νότιας Ουκρανίας – Καταστράφηκαν αμερικανικά όπλα – Στόχος το Slovyansk
Η Ρωσία κινητοποίησε 140.000 στρατιώτες στο Donbass - 4.515 επιβεβαιωμένοι νεκροί ρώσοι στρατιώτες 

(upd)Η Ρωσία φαίνεται ότι επεξεργάζεται σχέδιο προσάρτησης του Donbass της Ανατολικής Ουκρανίας και της Νότιας Ουκρανίας στην Ρωσία…
Ταυτόχρονα οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν αμερικανικά οπλικά συστήματα και βάλλουν επιχειρησιακά προς το Slovyansk το οποίο προσεχώς θα κατακτήσουν, ενώ αποκρούει κάθε επίθεση της Ουκρανίας όπως αυτή που συνέβη αργά το απόγευμα στον υδροηλεκτρικό σταθμό στην Kherson

Καταστράφηκαν αμερικανικά οπλικά συστήματα

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την καταστροφή των αμερικανικών οβίδων M777 που εκτόξευσαν στο Donetsk.
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κατέστρεψαν υπόστεγο με αμερικανικά οβιδοβόλα M777 των 155 mm και σκοτώνοντας 30 Ουκρανούς.
«Στην περιοχή του χωριού Chasov Yar, ένα όπλο υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέστρεψε ένα υπόστεγο με αμερικανικά οβίδες M777 των 155 mm και έως και 30 Ουκρανούς που βομβάρδιζαν κατοικημένες περιοχές του Donetsk.
Το M777 είναι ένα ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο 155 χλστ. που αναπτύχθηκε από τη βρετανική εταιρεία BAE Systems και αντικαθιστά τα βαρύτερα οβιδοβόλα M198 σε υπηρεσία του αμερικανικού στρατού.
Το εύρος βολής του M777 με συμβατικό βλήμα είναι περίπου 25 km, ενώ με ειδικό βλήμα έως 40 km.

Τι συμβαίνει στην Zaporizhia;

Η περιοχή Zaporizhia της Ουκρανίας που κατέλαβαν οι ρώσοι ζήτησε από τη Ρωσική Ομοσπονδία αφού η Ουκρανία διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου
«Απευθυνθήκαμε στην κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας με αίτημα να βοηθήσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Μάλιστα αξιωματούχοι στην Zaporizhia χαρακτήρισαν το περιστατικό πράξη γενοκτονίας.

Συνεχίζονται οι επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων

Ο επικεφαλής της Διοίκησης της Περιφέρειας Luhansk, Serhiy Haidai, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν προχωρήσει σε επιχειρησιακή παύση από τις 8 Ιουλίου και συνεχίζουν να βομβαρδίζουν οικισμούς και να αναπτύσσουν πρόσθετες μονάδες αρμάτων μάχης στο Donbass.
Η δήλωση του Haidai πιθανότατα αντανακλά σύγχυση σχετικά με την έννοια της έκφρασης «επιχειρησιακή παύση» και πώς μια τέτοια «παύση» εκδηλώνεται στην πραγματικότητα στο έδαφος σε έναν πόλεμο.
Το στρατιωτικό δόγμα των ΗΠΑ εξετάζει τον ρόλο των επιχειρησιακών παύσεων στον πόλεμο.
Με βάση το αμερικανικό δόγμα «κανονικά, προγραμματίζονται επιχειρησιακές παύσεις για την αναγέννηση της μαχητικής ισχύος ή την αύξηση της διατήρησης και των δυνάμεων για την επόμενη φάση».
«Το κύριο μειονέκτημα στις λειτουργικές παύσεις είναι ο κίνδυνος απώλειας στρατηγικής ή επιχειρησιακής πρωτοβουλίας».
«Εάν είναι απαραίτητες οι παύσεις, ο διοικητής μπορεί να εναλλάσσει παύσεις μεταξύ των στοιχείων για να εξασφαλίσει συνεχή πίεση στον εχθρό ή αντίπαλο μέσω επιθετικών ενεργειών από ορισμένα στοιχεία, ενώ άλλα στοιχεία παύουν».
Το σοβιετικό στρατιωτική δόγμα θεωρούσε τις επιχειρησιακές παύσεις μερικές φορές αναγκαίες, αλλά πάντα επικίνδυνες.

Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση, η οποία ανακοίνωσε επιχειρησιακή παύση στις 7 Ιουλίου, έχει προφανώς αναγνωρίσει την ανάγκη για παύση δεδομένης της κατάστασης των ρωσικών δυνάμεων σε αυτό το σημείο της εκστρατείας.
Τα ρωσικά στρατεύματα που ολοκλήρωσαν την κατάληψη του Severodonetsk και του Lysychansk έχουν σαφώς ανάγκη από αναγέννηση μαχητικής ισχύος και δημιουργία υποστηρικτικών δυνατοτήτων.

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να διεξάγουν περιορισμένες επιθετικές επιχειρήσεις βόρεια του Slovyansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν προς το Siversk από το Lysychansk, με περιορισμένα εδαφικά κέρδη.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις στο Dementiivka για να διακόψουν τις επίγειες γραμμές επικοινωνίας της Ουκρανίας (GLOC) κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T2117.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις σε οικισμούς κατά μήκος των συνόρων Kherson - Mykolaiv και Kherson - Dnipropetrovskγια να ανακτήσουν τις χαμένες θέσεις.

Το Συμβούλιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας ενέκρινε νομοσχέδιο που δεσμεύει το Κρεμλίνο να καταβάλλει επιδόματα βετεράνων σε πολίτες που εμπλέκονται στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές αρχές κατοχής συνέχισαν να θέτουν όρους για την προσάρτηση του Donbass και της νότιας Ουκρανίας στην Ρωσία.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις βόρεια του Slovyansk στις 8 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στο Bohorodychne, περίπου 20 χλμ. βόρεια του Slovyansk, και το γεωγραφικό υλικό δείχνει το ουκρανικό πυροβολικό να καταστρέφει πέντε ρωσικά άρματα μάχης που κατευθύνονταν στον οικισμό από τα νοτιοδυτικά.
Ο δήμαρχος του Slovyansk Vadym Lyakh δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το Slovyansk κατά τη διάρκεια της νύχτας της 7ης Ιουλίου και της 8ης Ιουλίου και τα δεδομένα της NASA με τηλεπισκόπηση του Fire Information for Resource Management System (FIRMS) έδειξαν βομβαρδισμό γύρω από το Raihorodok, μόλις 10 χιλιόμετρα ανατολικά του Slovyansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις στην προσπάθεια να φτάσουν στο Siversk από την περιοχή Lysychansk, αλλά δεν σημείωσαν επιβεβαιωμένα εδαφικά κέρδη. Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα πυρά του ουκρανικού πυροβολικού απώθησαν τη ρωσική δύναμη από νεοσύστατες θέσεις στο Verknokamyanske (περίπου 8 χλμ ανατολικά του Siversk).
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν επίσης ανεπιτυχώς να σπάσουν τις ουκρανικές άμυνες γύρω από τη Spirne και την Ivano-Daryvivka για να φτάσουν στο Siversk από τα νοτιοανατολικά.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν επίσης να βομβαρδίζουν το Siversk και οικισμούς βορειοανατολικά και ανατολικά του Siversk. Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν εξοπλισμό στην κατεύθυνση Siversk, πιθανώς για να επαναλάβουν μετωπικές επιθέσεις σε ουκρανικές θέσεις στον οικισμό στο εγγύς μέλλον

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να θέτουν όρους για να προχωρήσουν προς το Bakhmut διεξάγοντας επιθετικές επιχειρήσεις νότια και ανατολικά της πόλης.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στη Vessela Dolyna, περίπου 7 χιλιόμετρα νότια του Bakhmut, και οι μάχες συνεχίζονται στον οικισμό.
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν τις ουκρανικές θέσεις σε Bilohorivka, Klynove, Berestove, Novoluahanske, Pokrovske, Kodema, Opytne και Zaitseve.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίσης αεροπορικές επιδρομές στον ηλεκτρικό σταθμό Vuhlehirska και στο Vershyna, ακριβώς νότια του Bakhmut.
Ο Ρωσικός στρατός δεν πραγματοποίησε επιθετικές επιχειρήσεις γύρω από την Avdiivka και συνέχισε να βομβαρδίζει και να εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή.

Νότιος Άξονας – Kherson και Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επιτίθενται σε οικισμούς κατά μήκος των συνόρων των περιφερειών Kherson - Mykolaiv και Kherson - Dnipropetrovsk σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν χαμένες θέσεις.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τη ρωσική επίθεση στο Velyke Artakove, στη δυτική όχθη του ποταμού Inhulets.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα επιχειρούν να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις από τις θέσεις τους στην ανατολική όχθη στο Lozove.
Η ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση σημείωσε ότι οι ουκρανικές μονάδες με πυραύλους και πυροβολικό απέκρουσαν ρωσικές προσπάθειες αναγνώρισης και έπληξαν μια ρωσική αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Vysokopillya στα σύνορα της Περιφέρειας Kherson – Dnipropetrovsk.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν και άλλες ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών και περιοχές συγκέντρωσης κοντά στο Davydiv Brid, το Pravdyne και τη Nova Kakhovka.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν την πόλη Mykolaiv και τους οικισμούς γύρω από την πόλη και εξαπέλυσαν επίθεση με πύραυλο κρουζ στην περιφέρεια της Οδησσού στις 8 Ιουλίου

Η Ρωσία κινητοποίησε 140.000 στρατιώτες - 4.515 επιβεβαιωμένοι νεκροί ρώσοι στρατιώτες 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις είχαν κινητοποιήσει περίπου 140.000 στρατιώτες στο Donbass μέχρι τα μέσα Ιουνίου, έχοντας αρχίσει να κινητοποιούν εφέδρους στις Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και Luhansk.
Η Eastern Human Rights Group διαπίστωσε επίσης ότι Ρώσοι στρατιωτικοί στρατολόγοι διεξήγαγαν επιθετικές εκστρατείες στράτευσης μεταξύ στρατιωτικών.
Το BBC δημοσίευσε μια έρευνα που εξετάζει τη γεωγραφική προέλευση και την κατανομή ανά βαθμό, υπηρεσία και άλλους παράγοντες των 4.515 Ρώσων των οποίων τους θανάτους στην Ουκρανία μπόρεσε να επιβεβαιώσει.
Το BBC επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χάσει τουλάχιστον 773 αξιωματικούς από την έναρξη της εισβολής.
Το BBC ανέφερε ότι τουλάχιστον τέσσερις στρατηγοί, 21 συνταγματάρχες, 126 ταγματάρχες και 568 κατώτεροι αξιωματικοί είχαν σκοτωθεί έως τις 7 Ιουλίου.
Η Ρωσική Εθνοφρουρά (Rosgvardia) και οι Ειδικές Δυνάμεις έχασαν 162 και 111 στρατιώτες, αντίστοιχα.
Το BBC επιβεβαίωσε ότι 49 πιλότοι και πλήρωμα της ρωσικής αεροπορίας έχασαν τη ζωή τους στη μάχη.

xx1_12.png
xx2_1.jpg
xx3_13.png

xx4_11.png

xx5_8.png
xx6.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης