Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελευταία εξέλιξη: Ο Musk τινάζει στον αέρα τη συμφωνία με το Twitter - Αποσύρεται από την εξαγορά ύψους 44 δισ.

Τελευταία εξέλιξη: Ο Musk τινάζει στον αέρα τη συμφωνία με το Twitter - Αποσύρεται από την εξαγορά ύψους 44 δισ.

Τίτλοι τέλους για την εξαγορά του Twitter

Σχετικά Άρθρα
Βόμβα μεγατόνων «εκτόξευσε» ο απρόβλεπτος μεγιστάνας της Tesla Elon Musk, καθώς ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εξαγορά της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, Twitter.
Ειδικότερα, ο Elon Musk δήλωσε την Παρασκευή 8/7 (ώρα Αμερικής) ότι τερματίζει τη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την εταιρεία Twitter Inc,  αναφέροντας ότι η εταιρεία κοινωνικών μέσων δεν παρείχε πληροφορίες σχετικά με τους ψεύτικους λογαριασμούς στην πλατφόρμα.
Λόγω των τελευταίων εξελίξεων, οι μετοχές του Twitter υποχώρησαν κατά 7%.

Οι αιτίες του «ναυαγίου»

Πιο αναλυτικά, οι δικηγόροι του Elon Musk ανέφεραν ότι το Twitter απέτυχε ή αρνήθηκε να απαντήσει σε πολλαπλά αιτήματα για πληροφορίες αναφορικά με ψεύτικους ή ανεπιθύμητους λογαριασμούς στην πλατφόρμα, κάτι που είναι θεμελιώδες για την επιχειρηματική απόδοση της εταιρείας.
«Το Twitter παραβιάζει ουσιωδώς πολλαπλές διατάξεις αυτής της Συμφωνίας, φαίνεται να έχει κάνει ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις στις οποίες βασίστηκε ο κ. Musk κατά τη σύναψη της Συμφωνίας Συγχώνευσης», αναφέρεται στην κατάθεση.
Οι όροι της συμφωνίας απαιτούν τώρα από τον Musk να πληρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια πρόστιμο διάλυσης εάν δεν ολοκληρώσει τη συναλλαγή.
Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, είχε απειλήσει πως θα μπλοκάρει τη συμφωνία εκτός εάν η εταιρεία αποδείξει ότι οι λογαριασμοί spam και bot ήταν λιγότεροι από το 5% των χρηστών που βλέπουν διαφημίσεις στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.
Η απόφαση είναι πιθανό να οδηγήσει σε μια μακρά παρατεταμένη δικαστική διαμάχη μεταξύ του δισεκατομμυριούχου και της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.
Η ανακοίνωση ρίχνει τίτλους τέλους στη σεναριολογία για τη συμφωνία «μαμούθ», αφού ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ήρθε τον περασμένο Απρίλιο σε συμφωνία για την εξαγορά του Twitter αλλά στη συνέχεια την ανέστειλε έως ότου ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποδείξει ότι τα spam bots αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 5% των συνολικών χρηστών του.

Τι είναι τα bots

Στο Twitter τα bots είναι αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί που μπορούν να κάνουν τα ίδια πράγματα με έναν κανονικό χρήστη: Να στέλνουν tweets, να ακολουθούν άλλους χρήστες, να κάνουν like και retweets. Χρησιμοποιούνται για την προώθηση εμπορικών προϊόντων/ υπηρεσιών, για πολιτική προπαγάνδα ή και ακόμη και για να παραπλανούν, να διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις, να συκοφαντούν κάποιον, να προσπαθούν να προκαλέσουν ζημιά ή και να εξαπατήσουν οικονομικά τους χρήστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης