Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ο Rishi Sunak ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία

Βρετανία: Ο Rishi Sunak ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία
Είναι ο πρώτος που ανακοινώνει δημόσια την επιθυμία του να διαδεχτεί τον Johnson και αρχίζει την προσπάθεια να διασφαλίσει τη στήριξη των Συντηρητικών
Σχετικά Άρθρα

O Rishi Sunak, πρώην υπουργός Οικονομικών του Boris Johnson και ο πρώτος υπουργός που παραιτήθηκε την περασμένη Τρίτη 5/7, ανακοίνωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και τη θέση του πρωθυπουργού.
Με βίντεο που κοινοποίησε στο Twitter, ο Shunak παρουσίασε τον εαυτό του μιλώντας για τις ρίζες της οικογένειάς του στη Βρετανία - πώς η Ινδή γιαγιά του μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του 1960 πριν την ακολουθήσει η οικογένειά της ένα χρόνο αργότερα, και πώς η μητέρα του σπούδασε για να γίνει φαρμακοποιός και αργότερα γνώρισε τον πατέρα του.
«Ήταν η Βρετανία, η χώρα μας, που έδωσε σε αυτόν και σε εκατομμύρια άλλους την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον», είπε, προσθέτοντας ότι μπήκε στην πολιτική γιατί θέλει να έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες με εκείνον.
Στη συνέχεια του βίντεο, ο Rishi Sunak επισημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις και οι αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα «θα κρίνουν εάν η επόμενη γενιά Βρετανών θα έχει επίσης την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον».
«Έχουμε χορτάσει από διχασμό. Η πολιτική στα καλύτερά της είναι μια ενωτική προσπάθεια και έχω περάσει την καριέρα μου φέρνοντας τους ανθρώπους κοντά γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχεις», καταλήξει ο Rishi Sunak.

Ποιος είναι o Rishi Sunak

Για καιρό, θεωρήθηκε φαβορί για την αντικατάσταση του Boris Johnson ως ηγέτη των Συντηρητικών.
Η φήμη υπέστη πλήγμα από μια διαμάχη για τις φορολογικές υποθέσεις της συζύγου του και την επιβολή προστίμου για παραβίαση των κανόνων lockdown.
Έγινε βουλευτής το 2015, στην εκλογική περιφέρεια του Βόρειου Γιορκσάιρ του Ρίτσμοντ.
Υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών για μια 5ετία.
Αντιμετώπισε την πανδημία του κορωνοϊού, ξοδεύοντας τεράστια ποσά για να διατηρήσει την οικονομία όρθια.
Ήταν ο πρώτος, μαζί με τον υπουργό Υγείας και φίλο του Sajid Javid, που παραιτήθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο, ανοίγοντας το δρόμο για το ρεύμα των παραιτήσεων που έριξε τον Johnson.

Οι πρώτες δηλώσεις υποστήριξης

Η εκστρατεία του Rishi Sunak για την ηγεσία των Συντηρητικών έχει ήδη εξασφαλίσει την υποστήριξη ορισμένων βουλευτών.
Ο αρχηγός των Κοινοτήτων Mark Spencer, ο πρώην επικεφαλής Whip Mark Harper και οι πρώην PPSs Laura Trott και Jacob Young έσπευσαν να ανακοινώσουν δημοσίως την υποστήριξή τους στον Sunak, αμέσως μόλις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης