Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίθανο να εγκαταλείψουν τη Νότια Ουκρανία οι ρωσικές δυνάμεις, τονίζει ο Ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο

Απίθανο να εγκαταλείψουν τη Νότια Ουκρανία οι ρωσικές δυνάμεις, τονίζει ο Ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο
Όταν ρωτήθηκε πώς θα μπορούσε να τελειώσει η σύγκρουση, ο Ρώσος πρέσβης Andrei Kelin δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα απωθηθούν από όλο το Ντονμπάς και ότι είναι δύσκολο να δούμε τις ρωσικές και τις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία δυνάμεις να αποσύρονται από τη Νότια Ουκρανία

Η Ρωσία θα νικήσει τις ουκρανικές δυνάμεις σε ολόκληρη την ανατολική περιοχή του Ντονμπάς και είναι απίθανο να αποσυρθεί από ένα τεράστιο κομμάτι γης στη νότια ακτή της Ουκρανίας, δήλωσε στο Reuters ο Ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο.
Από την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους ένα μεγάλο τμήμα εδάφους στη νότια πλευρά της Ουκρανίας, πάνω από την Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014, και απωθούν σιγά-σιγά τις ουκρανικές δυνάμεις από τις δύο περιοχές αυτονομιστών της Ανατολικής Ουκρανίας που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, η οποία τις έχει αναγνωρίσει ως ανεξάρτητα κράτη.
Όταν ρωτήθηκε πώς θα μπορούσε να τελειώσει η σύγκρουση, ο Ρώσος πρέσβης Andrei Kelin δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα απωθηθούν από όλο το Ντονμπάς και ότι είναι δύσκολο να δούμε τις ρωσικές και τις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία δυνάμεις να αποσύρονται από τη Νότια Ουκρανία.
«Θα απελευθερώσουμε όλο το Ντονμπάς» δήλωσε ο Κέλιν στη συνέντευξη που έδωσε στο Reuters στην κατοικία του στο Λονδίνο, στην οποία ο Ουίνστον Τσόρτσιλ συζητούσε για τη στρατηγική του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τον πρεσβευτή του Ιωσήφ Στάλιν.
«Φυσικά και είναι δύσκολο να προβλέψουμε την αποχώρηση των δυνάμεών μας από το νότιο τμήμα της Ουκρανίας επειδή έχουμε ήδη την εμπειρία ότι μετά την αποχώρηση θα αρχίσουν οι προκλήσεις και όλοι θα σκοτωθούν και όλα αυτά».
Αργά ή γρήγορα, είπε ο Κέλιν, η Ουκρανία θα πρέπει να αποφασίσει: να συνάψει συμφωνία ειρήνης με τη Ρωσία ή «να συνεχίσει να κατρακυλάει προς την καταστροφή».
Οι παρατηρήσεις του Ρώσου πρέσβη δίνουν μια εικόνα για την πιθανή κατάληξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, που θα είναι ουσιαστικά μια αναγκαστική διχοτόμηση με τον πρώην σοβιετικό γείτονα της Ρωσίας να έχει χάσει πάνω από το ένα πέμπτο της μετασοβιετικής επικράτειάς του.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης