Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Στην Ουκρανία βλέπετε ασήμαντο μέρος της δύναμης μας – Δεν χρησιμοποιούμε το αέριο ως όπλο

Peskov (Ρωσία): Στην Ουκρανία βλέπετε ασήμαντο μέρος της δύναμης μας – Δεν χρησιμοποιούμε το αέριο ως όπλο
Εάν ολοκληρωθούν οι εργασίες στον Nord Stream, θα αρχίσουν και πάλι οι αυξημένες ροές αερίου είπε ο Peskov
Σχετικά Άρθρα
Στην Ουκρανία η Ρωσία χρησιμοποιεί ένα μικρό μέρος της δύναμης της είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος υποστήριξε πως η Ρωσία δεν έχει αρχίσει τίποτα σοβαρά ακόμα στην Ουκρανία.
«Οι δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν έχει αρχίσει ακόμα τίποτα σοβαρό στην Ουκρανία υπονοούν ότι η δυναμική της Μόσχας και του Κιέβου δεν είναι συγκρίσιμες.
Η δυναμική της Ρωσίας είναι τόσο μεγάλη που μέχρι στιγμής εμπλέκεται ένα ασήμαντο μέρος της στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία» υποστήριξε ο Peskov, ο οποίος αναφερόμενος στις δηλώσεις Δυτικών ηγετών ότι η Δύση θα στηρίξει μέχρι τέλους την Ουκρανία, είπε ότι οι δηλώσεις αυτές είναι εντελώς παράλογες καθώς «προσθέτουν θλίψη στον ουκρανικό λαό».

Δεν έχουμε κάνει όπλο το αέριο

Επιπλέον, ο Peskov απέρριψε τις κατηγορίες της Δύσης ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο ως «όπλο πολιτικής πίεσης», υποστηρίζοντας πως η ρωσική πλευρά εξακολουθεί να είναι σε θέση να εγγυηθεί την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.
«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τυχόν υπαινιγμούς ή άμεσες δηλώσεις ότι χρησιμοποιούμε το φυσικό αέριο ή το πετρέλαιο ως όπλο πολιτικής πίεσης.
Δεν ισχύει.
Η Ρωσία υλοποιεί με συνέπεια όλες τις υποχρεώσεις της.
Η Ρωσία εξακολουθεί να είναι σε θέση να εγγυηθεί την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.
Η Ρωσία είναι σε θέση να εγγυηθεί την απουσία υψηλών λογαριασμών για ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση κοκ, που πλήττουν αυτή τη στιγμή τους Ευρωπαίους φορολογούμενους» υπογράμμισε ο Peskov, αναφέροντας πως από τη στιγμή που θα επισκευαστεί η τουρμπίνα για τον αγωγό του Nord Stream και θα παραδοθεί στη Γερμανία, θα αρχίσουν και πάλι οι αυξημένες ροές φυσικού αερίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης