Τελευταία Νέα
Διεθνή

Visco (ΕΚΤ): Αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο - Μεγαλύτερη αύξηση τον Σεπτέμβριο

Visco (ΕΚΤ): Αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο - Μεγαλύτερη αύξηση τον Σεπτέμβριο
Έπειτα από μια πρώτη αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, δεν αποκλείεται μια μεγαλύτερη αύξηση τον Σεπτέμβριο
Σχετικά Άρθρα

Ανοιχτό παράθυρο για μεγάλη αύξηση επιτοκίων από τον Σεπτέμβριο του 2022, άφησε ο Ignazio Visco μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Όπως δήλωσε, η ΕΚΤ θα πρέπει να είναι σε θέση να ομαλοποιήσει σταδιακά τη νομισματική της πολιτική χωρίς να προκαλέσει απότομη οικονομική επιβράδυνση, διότι οι μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό παραμένουν σύμφωνες με τον στόχο σταθερότητας των τιμών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, έπειτα από μια πρώτη αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, δεν αποκλείεται μια μεγαλύτερη αύξηση τον Σεπτέμβριο, εάν δεν βελτιωθούν οι μεσοπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό.
Έπειτα από αυτό, ωστόσο, τα οικονομικά δεδομένα θα υπαγορεύσουν τον ρυθμό της περαιτέρω «σταδιακής αλλά διαρκούς» σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, είπε ο Visco, προσθέτοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για «επικίνδυνο σπιράλ» μεταξύ μισθών και αυξήσεων τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης