Τελευταία Νέα
Διεθνή

Knot (ΕΚΤ): Θα αυξήσουμε τα επιτόκια ενώ η οικονομία πιθανόν επιβραδύνει

Knot (ΕΚΤ): Θα αυξήσουμε τα επιτόκια ενώ η οικονομία πιθανόν επιβραδύνει
Ακόμη κι αν η οικονομία της Ευρωζώνης επιβραδύνει, η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια για να πολεμήσει τον πληθωρισμό είπε ο Knot
Σχετικά Άρθρα
Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Klaas Knot δήλωσε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων πιθανότατα θα συμπέσουν με ηπιότερη οικονομική επέκταση στη ζώνη του ευρώ.
«Μπορεί κάλλιστα, ενώ η οικονομία επιβραδύνει τους επόμενους μήνες και τρίμηνα, να αυξήσουμε τα επιτόκια», είπε ο Knot, που είναι ο κεντρικός τραπεζίτης της Ολλανδίας και ένα από τα γνωστά «γεράκια» στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ. «Είναι πολύ πιθανό».
Η ανάπτυξη αποδυναμώνεται λόγω του αρνητικού σοκ προσφοράς που προέκυψε από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Knot, ο οποίος μίλησε σε ολλανδικό talk show.
«Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα θέλατε να τονώσετε την οικονομία, αλλά ταυτόχρονα να μειώσετε τον πληθωρισμό», είπε.
«Δυστυχώς αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε, πρέπει να κάνουμε μια επιλογή. Σε αυτή την περίπτωση η εντολή μας είναι πολύ σαφής -- πρέπει να επιλέξουμε τη μείωση του πληθωρισμού».
Αντιμέτωπη με έναν πληθωρισμό που βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά, η ΕΚΤ έχει δεσμευτεί να αυξήσει τα επιτόκιά της κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο και έχει δώσει το μήνυμα ότι μπορεί αν τα αυξήσει ακόμη περισσότερο στην επόμενη συνεδρίαση, τον Σεπτέμβριο.
Είναι οι πρώτες αυξήσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ σε περισσότερο από μια δεκαετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης