Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτήθηκε από τους Τόρις ο Boris Johnson - Παραμένει πρωθυπουργός μέχρι την εκλογή νέου προέδρου

Παραιτήθηκε από τους Τόρις ο Boris Johnson - Παραμένει πρωθυπουργός μέχρι την εκλογή νέου προέδρου
Μετά το μπαράζ αποχωρήσεων από το υπουργικό συμβούλιο, ο Boris Johnson ανακοίνωσε την παραίτηση του από την ηγεσία των Τόρις
Σχετικά Άρθρα
Την παραίτηση του από την ηγεσία των Τόρις ανακοίνωσε ο Boris Johnson, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών στον απόηχο των αποχωρήσεων περίπου 60 μελών της ευρύτερης κυβέρνησης.
Κατά το διάγγελμα του έξω από την Downing Street, ο Johnson δήλωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία των Συντηρητικών και ότι σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού μέχρι την εκλογή του διαδόχου του στην οδό Downing Street το φθινόπωρο.
«Είναι εμφανές πλέον ότι η επιθυμία του κοινοβουλευτικού Συντηρητικού κόμματος είναι ότι πρέπει να υπάρξει νέα ηγεσία στο κόμμα και επομένως νέος πρωθυπουργός», δήλωσε ο Johnson.
«Είμαι θλιμμένος που αφήνω την καλύτερη δουλειά στον κόσμο», σημείωσε.
Ο Johnson πριν κάνει τις ανακοινώσεις παραίτησης, όρισε νέο υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο.
«Κανένας δεν είναι αναντικατάστατος στην πολιτική. Θα υπάρχει επόμενος ηγέτης που θα οδηγήσει αυτή τη χώρα σε δύσκολους καιρούς και θα συνεχίσει την περικοπή των φόρων για να μπορεί να δημιουργεί εισόδημα στη Βρετανία. Και λέω στον επόμενο ηγέτη ότι θα δώσω όση περισσότερη υποστήριξη μπορώ» τόνισε.
Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του για την αποχώρησή του, ενώ ευχαρίστησε τη σύζυγό του Κάρι, αλλά και τα παιδιά του. «Πάνω απ' όλα, θέλω να ευχαριστήσω εσάς, το Βρετανικό κοινό», είπε, προσθέτοντας ότι μέχρι την εκλογή νέου πρωθυπουργού, η κυβέρνηση θα είναι παρούσα.
Επισημαίνεται ότι η επιλογή του νέου προέδρου για τους Τόρις θα αρχίσει άμεσα και το χρονοδιάγραμμα θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης