Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρίζει η Συμμαχία της Δύσης στην Ουκρανία λόγω της πολιτικής κρίσης ηγεσίας στη Μ. Βρετανία

Τρίζει η Συμμαχία της Δύσης στην Ουκρανία λόγω της πολιτικής κρίσης ηγεσίας στη Μ. Βρετανία
Άμεσες διεθνείς επιπτώσεις από την πίεση που ασκείται στον Boris Johnson να παραιτηθεί
Σχετικά Άρθρα
Στις διεθνείς συνέπειες που έχει η πολιτική κρίση στη Μ. Βρετανία αναφέρονται ειδικοί αναλυτές, οι οποίοι επισημαίνουν πως η πίεση που ασκείται στον Boris Johnson προκειμένου να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, θα επηρεάσει σημαντικά και τη στήριξη που παρέχει η Δύση στην Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία.
Σε δηλώσεις του στο BBC ο Joseph Cirincione, από το αμερικανικό think tank Council on Foreign Relations υποστηρίζει πως η κρίση ηγεσίας στη Μ. Βρετανία αποδυναμώνει και τη στήριξη της Δύσης στην Ουκρανία.
«Αυτό έχει άμεσες διεθνείς επιπτώσεις.
Πρώτον αποδυναμώνει την προσπάθεια της Δύσης να στηρίξει τους Ουκρανούς σε αυτόν τον πόλεμο.
Δεν είναι μόνο ότι μπορεί να μην είναι πλέον ο ηγέτης του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά κυρίως ότι θα οδηγήσει σε εβδομάδες αβεβαιότητας που θα μπορούσε να αποδυναμώσει τη βρετανική και ενδεχομένως την ευρωπαϊκή αποφασιστικότητα στήριξης των Ουκρανών.
Αρχίζουν να τίθεται σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη σταθερότητα της Δυτικής Συμμαχίας» υποστήριξε ο Cirincione.
Υπενθυμίζεται πως η Μ. Βρετανία είναι από τους ισχυρότερους συμμάχους του προέδρου Zelensky, ενώ μετά τις ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει προσφέρει τη μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως έχει προσφέρει 2,3 δισεκατομμύρια λίρες σε στρατιωτική βοήθεια και άλλα 1,5 δισεκατομμύρια λίρες σε ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια.

Πολιτική κρίση - Δεν παραιτούμαι λέει ο Johnson

Σημειώνεται πως τα τελευταία 24ωρα έχει ξεσπάσει μια άνευ προηγουμένου πολιτική κρίση στην Μ. Βρετανία, όπου ζητείται με ιδιαίτερη ένταση από τον πρωθυπουργό Boris Johnson να υποβάλλει την παραίτηση του από την προεδρία των Συντηρητικών και από την πρωθυπουργία της Μ. Βρετανίας.
Είναι χαρακτηριστικό πως στον απόηχο ενός ακόμα σκανδάλου, περισσότεροι από 40 υπουργοί, υφυπουργοί και μέλη της κυβέρνησης παραιτήθηκαν το τελευταίο 24ωρο ενώ αναβρασμός επικρατεί και στο εσωτερικό του κόμματος, με πολλούς βουλευτές να ζητούν από την Επιτροπή 1922 να αλλάξει τους κανονισμούς και να επιτρέψει μια δεύτερη ψηφοφορία μομφής κατά του Johnson προκειμένου να τον αποπέμψουν.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό ενδεχομένως να αποφασιστεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
Ο Johnson, ο οποίος μόλις τον περασμένο Ιούνιο επιβίωσε μιας πρώτης μομφής των βουλευτών του, υποστηρίζει πως παρά την πολιτική αναταραχή, δεν πρόκειται να παραιτηθεί, αλλά θα συνεχίσει το έργο του προκειμένου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους Βρετανούς πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης