Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σλοβακία: Απειλή πολιτικής κρίσης καθώς ένα κόμμα απειλεί να διαρρήξει τον κυβερνητικό συνασπισμό

Σλοβακία: Απειλή πολιτικής κρίσης καθώς ένα κόμμα απειλεί να διαρρήξει τον κυβερνητικό συνασπισμό
Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Σλοβακίας ανέλαβε καθήκοντα πριν δύο χρόνια

Το μικρότερο από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού της Σλοβακίας, το φιλελεύθερο SaS, απείλησε σήμερα ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εάν ο υπουργός Οικονομικών Igor Matovic δεν υποβάλει την παραίτησή του μέχρι τα τέλη Αυγούστου.
Το SaS έχει 19 βουλευτές στο σλοβακικό κοινοβούλιο των 150 εδρών και η αποχώρησή του θα στερούσε από την κυβέρνηση του Eduard Heger την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Ο Matovic είναι πρόεδρος του κόμματος OLANO του πρωθυπουργού.
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα του συνασπισμού μας ονομάζεται Igor Matovic (...) Ο πρωθυπουργός Edward Heger θα έπρεπε να λύσει το πρόβλημα, δυστυχώς, δεν γίνεται τίποτα», δήλωσε ο ηγέτης του SaS και υπουργός Οικονομίας Richard Shulik σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας του κόμματος.
Ο Shulik είπε ότι το κόμμα του θα αποχωρήσει από τη συμφωνία συνεργασίας με το OLANO και θα ήθελε μια νέα συμφωνία μέχρι τα τέλη Αυγούστου, η οποία δεν θα περιλαμβάνει τον Matovic στην κυβέρνηση.
Ο Shulik έχει συγκρουστεί πολλές φορές με τον Matovic – η τελευταία ήταν τον Ιούνιο, όταν ο υπουργός Οικονομικών στηρίχτηκε στους βουλευτές ενός ακροδεξιού κόμματος της αντιπολίτευσης για να προωθήσει ένα νομοσχέδιο, στόχος του οποίου είναι να αντιμετωπιστούν οι υψηλές τιμές στην ενέργεια και ο πληθωρισμός.
Λίγο νωρίτερα, το κόμμα OLANO απέρριψε την αποχώρηση του Matovic από την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν θα στηρίξει την πρόταση για προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Μέσω της σελίδας του κόμματος στο Facebook ο Heger ζήτησε σταθερότητα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μεταρρυθμίσεις και έργα ευνοϊκά για τη χώρα, τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν. Η κυβέρνηση ανέλαβε καθήκοντα τον Μάρτιο του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης