Τελευταία Νέα
Διεθνή

Musk: Η γενιά μας θα φτάσει στον Άρη

tags :
Musk: Η γενιά μας θα φτάσει στον Άρη
Η SpaceX επιδιώκει να επιτύχει τον μακροπρόθεσμο στόχο να κάνει τους ανθρώπους ένα είδος που θα κατοικεί σε πολλούς πλανήτες με τη δημιουργία μιας αυτοσυντηρούμενης πόλης στον Άρη

Η γενιά μας θα φτάσει στον Άρη.
Αυτό προέβλεψε ο Elon Musk, ο ιδρυτής και επικεφαλής της SpaceX και της Tesla.
Image

Ως επικεφαλής σχεδιαστής στην SpaceX, ο Musk επιβλέπει την ανάπτυξη πυραύλων και διαστημικών σκαφών για αποστολές σε γήινη τροχιά και, τελικά, σε άλλους πλανήτες.
Το 2008, το Falcon 1 της SpaceX ήταν ο πρώτος ιδιωτικά κατασκευασμένος πύραυλος υγρών καυσίμων που μπήκε σε τροχιά και η SpaceX έγραψε ξανά ιστορία το 2017 με τη επανεκτόξευση ενός πυραύλου Falcon 9 μαζί με ένα διαστημικό σκάφος Dragon για πρώτη φορά.
Λίγο καιρό μετά, ο Falcon Heavy, ο δύο φορές πιο ισχυρός εν λειτουργία πύραυλος στον κόσμο, ολοκλήρωσε την πρώτη του πτήση το 2018.
Το 2019, η έκδοση του διαστημικού σκάφους Dragon της SpaceX με ικανότητα μεταφοράς πληρώματος ολοκλήρωσε την πρώτη της πτήση επίδειξης και η εταιρεία θα μεταφέρει αστροναύτες της NASA στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για πρώτη φορά το 2020.
Αξιοποιώντας αυτά τα επιτεύγματα, η SpaceX αναπτύσσει το Starship – ένα πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμο σύστημα μεταφοράς που θα μεταφέρει πληρώματα και φορτία στη Σελήνη, στον Άρη και ακόμα πιο μακριά ­– και το Starlink, το οποίο θα παρέχει ευρυζωνική σύνδεση υψηλής ταχύτητας με το Internet σε τοποθεσίες όπου η πρόσβαση ήταν μη αξιόπιστη, δαπανηρή ή εντελώς μη διαθέσιμη.
Πρωτοπορώντας στον τομέα των επαναχρησιμοποιήσιμων πυραύλων, η SpaceX επιδιώκει να επιτύχει τον μακροπρόθεσμο στόχο να κάνει τους ανθρώπους ένα είδος που θα κατοικεί σε πολλούς πλανήτες με τη δημιουργία μιας αυτοσυντηρούμενης πόλης στον Άρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης