Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αναβρασμός στους Συντηρητικούς κατά Johnson – Ζητούν νέα πρόταση μομφής

Βρετανία: Αναβρασμός στους Συντηρητικούς κατά Johnson – Ζητούν νέα πρόταση μομφής
Πληροφορίες αναφέρουν πως το σενάριο αυτό εξετάζεται από την αρμόδια επιτροπή του κόμματος
Σχετικά Άρθρα
Αναβρασμός κατά του πρωθυπουργού Boris Johnson επικρατεί στο εσωτερικό των Συντηρητικών, καθώς βουλευτές ζητούν από την αρμόδια Επιτροπή 1922 του κόμματος να αλλάξει τους κανόνες και να επιτρέψει μια νέα ψηφοφορία για πρόταση μομφής σε βάρος του Βρετανού πρωθυπουργού προκειμένου να τον αποπέμψουν από την ηγεσία του κόμματος και την πρωθυπουργία.
Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως η Επιτροπή εξετάζει το σενάριο αυτό, επιτρέποντας μια δεύτερη ψηφοφορία κατά του Johnson ενδεχομένως και εντός της επόμενης εβδομάδας.
Υπενθυμίζεται πως αφού ο Johnson είχε επιβιώσει της πρότασης μομφής του περασμένου Ιουνίου, θεωρούνταν πως θα είχε πολιτικής ασυλίας για τους επόμενους 12 μήνες.
Ωστόσο, Βρετανοί Συντηρητικοί βουλευτές ζητούν να γίνουν αλλαγές στους κανονισμούς του Συντηρητικού Κόμματος προκειμένου να καταστεί δυνατό να κατατεθεί νέα πρόταση μομφής κατά του Johnson.
«Είναι ζωτικής σημασίας η Επιτροπή 1922 να επανεξετάσει επειγόντως τους κανόνες που εμποδίζουν τη διεξαγωγή νέας ψηφοφορίας επί πρότασης μομφής.
Τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» αναφέρει ο βουλευτής Tom Hand.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης