Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρωσία): Λένε ψέματα οι Ουκρανοί, δεν επιτίθεται ο στρατός μας σε ρωσικές πόλεις

Lavrov (Ρωσία): Λένε ψέματα οι Ουκρανοί, δεν επιτίθεται ο στρατός μας σε ρωσικές πόλεις
Η Δύση να αναγνωρίσει την ευθύνη της για τους θανάτους αμάχων στο Donbass είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως οι Ουκρανοί λένε ψέματα, όταν ισχυρίζονται πως ο ρωσικός στρατός επιτίθεται σε ρωσικές πόλεις, διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος επισήμανε πως η Δύση πρέπει να αναγνωρίσει την ευθύνη της για τους θανάτους αμάχων.
«Με μια λέξη, λένε ψέματα.
Τα γεγονότα είναι γνωστά, το υπουργείο Άμυνας παρουσιάζει σε καθημερινή βάση τα γεγονότα» είπε ο Lavrov κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο Βιετνάμ.
Σημειώνεται πως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο ουκρανικός στρατός έβαλε στο στόχαστρο του τις ρωσικές πόλεις Belgorod και Kursk χρησιμοποιώντας πυραύλους Tochka – U, κάτι πάντως που διέψευσε η ουκρανική πλευρά.
«Οι δυτικές χώρες θα πρέπει να σίγουρα να αναγνωρίσουν την ευθύνη τους ανεξάρτητα από τι λένε ο πρόεδρος Zelensky και η ομάδα του.
Η Δύση θα πρέπει να αναγνωρίσει την ευθύνη της για τον θάνατο αμάχων, ειδικά στο Donbass, αλλά και σε άλλα μέρη της Ουκρανίας όπου το Κίεβο χρησιμοποιεί τα όπλα που του δίνει η Δύση κατά των αμάχων ως εργαλείο εκφοβισμού.
Πρόκειται για κρατική τρομοκρατία» υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Πάντα διαπραγματευόμαστε με υπεύθυνο τρόπο

Αναφερόμενος στη διαρροή συνομιλίας που είχε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin με τον Γάλλο ομόλογο του, Emmanuel Macron, ο Lavrov είπε ότι η Ρωσία πάντα διαπραγματεύεται υπεύθυνα και κατά τέτοιο τρόπο που να μην ντρέπεται για τις κινήσεις της.
«Πάντα λέμε αυτό που σκεφτόμαστε.
Είμαστε πάντα έτοιμοι να απαντάμε και να εξηγούμε τις θέσεις μας» υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, τονίζοντας ότι η διπλωματική ηθική δεν προβλέπει τη μονομερή διαρροή συνομιλιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης