Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Επόμενη μεγάλη μάχη για τον έλεγχο του Donbass στο Slovyansk

Μ. Βρετανία: Επόμενη μεγάλη μάχη για τον έλεγχο του Donbass στο Slovyansk
H Ρωσία προσπαθεί να εδραιώσει τον έλεγχο στο Luhansk
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η επόμενη μεγάλη και κρίσιμη μάχη για τον έλεγχο του Donbass θα δοθεί στο Slovyansk διατυπώνει το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο επισημαίνει πως οι Ρώσοι προσπαθούν να εδραιώσουν τον έλεγχο τους στην επαρχία του Luhansk.
Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, μετά την πτώση του Luhansk (της επαρχίας που μαζί με το Donetsk αποτελούν το Donbass), οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται περίπου 16 χιλιόμετρα βόρεια του Slovyansk, τη στιγμή που δυνάμεις του ρωσικού στρατού προσεγγίζουν και από το νότο.
«Υπάρχει μια ρεαλιστική εκτίμηση ότι η μάχη για το Slovyansk θα είναι η επόμενη κρίσιμη αναμέτρηση για το Donbass.
Στο βορρά οι Ρώσοι έχουν δεσμεύσει τις διαθέσιμες μονάδες από τα ανατολικά και δυτικά στον άξονα του Izium.
Την τελευταία εβδομάδα, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προωθηθεί περίπου 5 χιλιόμετρα στον κεντρικό άξονα Ε40 από το Izium λόγω της αποφασισμένης ουκρανικής αντίστασης» αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
Σημειώνεται πως ο κυβερνήτης του Donetsk, Pavlo Kyrylenko κάλεσε τους 350.000 πολίτες που βρίσκονται στην επαρχία να εγκαταλείψουν άμεσα τα σπίτια τους προκειμένου αφενός να σώσουν τις ζωές τους αφετέρου για να βοηθήσουν τον ουκρανικό λαό να αντισταθεί στη ρωσική εισβολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης