Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Οι στρατιωτικές δαπάνες έφεραν τριγμούς στην κυβέρνηση

Ισπανία: Οι στρατιωτικές δαπάνες έφεραν τριγμούς στην κυβέρνηση
Σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση του ΝΑΤΟ, η Ισπανία, η οποία επενδύει το 1,03% του ΑΕΠ της στην άμυνα.
Σχετικά Άρθρα

Η αποδέσμευση σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τις ένοπλες δυνάμεις της Ισπανίας προκάλεσε εντάσεις στην ισπανική κυβέρνηση μεταξύ των σοσιαλιστών και των αριστερών εταίρων τους που ήταν αντίθετοι με την αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez στο ΝΑΤΟ.
Φιλοξενώντας την περασμένη εβδομάδα τη σύνοδο κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, η Μαδρίτη δεσμεύτηκε, όπως και τα άλλα μέλη της Συμμαχίας, να αυξήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό της στο 2% του ΑΕΠ.
Χωρίς να περιμένει τις τεταμένες διαπραγματεύσεις για τον επόμενο προϋπολογισμό με τους πολλούς συμμάχους της στο Κοινοβούλιο, η κυβέρνηση μειοψηφίας του Pedro Sanchez έδωσε στη δημοσιότητα ένα φάκελο 999,7 εκατομμυρίων ευρώ για να καλύψει «όλα τα έκτακτα έξοδα» που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πόσα χρήματα δίνει η Ισπανία στην άμυνα της χώρας

Σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση του ΝΑΤΟ, η Ισπανία, η οποία επενδύει το 1,03% του ΑΕΠ της στην άμυνα, είναι η προτελευταία χώρα της Συμμαχίας αναφορικά με τις στρατιωτικές δαπάνες, μπροστά από το Λουξεμβούργο.
Ο εταίρος των Σοσιαλιστών στην κυβέρνηση, ο ριζοσπαστικός αριστερός σχηματισμός Podemos, που είναι από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία πολύ επικριτικός για την αποστολή όπλων στο Κίεβο, έδειξε κατευθείαν την αντίθεσή του στη διάθεση αυτών των κονδυλίων στον στρατό και γενικότερα, στην αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης