Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sandu (Μολδαβία): Η μεγαλύτερη τραγωδία του αιώνα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Sandu (Μολδαβία): Η μεγαλύτερη τραγωδία του αιώνα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Ο πόλεμος αυτός θα διαμορφώσει το συλλογικό μας μέλλον για τις επόμενες δεκαετίες είπε η πρόεδρος της Μολδαβίας
Σχετικά Άρθρα
Ως τη μεγαλύτερη τραγωδία του αιώνα μας χαρακτήρισε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία η Maia Sandu, η πρόεδρος της Μολδαβίας, η οποία έκανε λόγο για μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή κατά την τοποθέτηση της στο συνέδριο του Economist που γίνεται στο Λαγονήσι.
«Πρόκειται για μία ανθρωπιστική καταστροφή, μία παγκόσμια ενεργειακή κρίση και μία παγκόσμια επισιτιστική κρίση που εξελίσσεται, η οποία τροφοδοτεί την ανασφάλεια σε όλο τον κόσμο και πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε να το σταματήσουμε αυτό.
Για να σωθεί η δημοκρατία πρέπει να σταματήσει αυτός ο απαράδεκτος πόλεμος σε βάρος της Ουκρανίας και πρέπει να ενισχύσουμε τη δική μας ανθεκτικότητα ως δημοκρατία» είπε η πρόεδρος της Μολδαβίας, επισημαίνοντας πως πριν από πέντε μήνες ο κόσμος άλλαξε.
Η Sandu εκτίμησε ότι ο πόλεμος θα διαμορφώσει το συλλογικό μας μέλλον για τις επόμενες δεκαετίες ενώ σημείωσε πως η Μολδαβία βοήθησε από την πρώτη μέρα την Ουκρανία.
«Σχεδόν 500.000 Ουκρανοί πρόσφυγες βρήκαν καταφύγιο ή έναν ασφαλή διάδρομο διέλευσης μέσα από τη Μολδαβία, μία χώρα 2,6 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Θα συνεχίσει να το πράττει αυτό μέχρι τη στιγμή που κάθε Ουκρανός πρόσφυγας θα μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του με ασφάλεια» υπογράμμισε η Sandu, αναφέροντας ότι καμιά χώρα δεν επηρεάστηκε όσο η Μολδαβία από τον πόλεμο, τόσο από την άποψη της ακρίβειας όσο και από την άποψη της ανασφάλειας.

Να αντισταθούμε στις αυξανόμενες τιμές ενέργειας

«Σήμερα οι άνθρωποι μας πληρώνουν για το Φυσικό Αέριο τιμές που είναι έξι φορές πιο υψηλές από πέρσι.
Λυπούμαι που το λέω, αλλά η δημοκρατία είναι ένα από τα στοιχεία που οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να θυσιάσουν για να έχουν γεμάτο στομάχι και να έχουν ασφάλεια.
Και αυτό δεν είναι πρόβλημα της Μολδαβίας.
Έχει να κάνει με την ευαλωτότητα των σύγχρονων δημοκρατιών.
Πρέπει να αντισταθούμε στις αυξανόμενες τιμές ενέργειας, προκειμένου να αποτρέψουμε τους πολίτες να φτάσουν να διαλέξουν μεταξύ των αξιών τους και του τρόπου ζωής τους.
Πρέπει να πιέσουμε υπέρ της διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών μας.
Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη διασυνοριακή συνδεσιμότητα και πρέπει να αυξήσουμε τα επίπεδα της ενεργειακής μας απόδοσης, συλλογικά να προβούμε σε αγορές ενεργειακών πόρων και να δημιουργήσουμε αποθέματα» υποστήριξε η πρόεδρος της Μολδαβίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης