Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Soros: Εχθροί των ΗΠΑ ο Trump και το Ανώτατο Δικαστήριο - Σε κίνδυνο τα δικαιώματα των LGBTQ και των γυναικών

Παρέμβαση Soros: Εχθροί των ΗΠΑ ο Trump και το Ανώτατο Δικαστήριο - Σε κίνδυνο τα δικαιώματα των LGBTQ και των γυναικών
Ποιοι είναι οι εχθροί των ΗΠΑ κατά τον Soros;… «Το σημερινό Ανώτατο Δικαστήριο, στο οποίο κυριαρχούν ακροδεξιοί εξτρεμιστές και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Donald Trump»

Η παγκόσμια κοινότητα έχει θορυβηθεί από τις ακροδεξιές επιλογές του αμερικανικού Ανώτατου Δικαστηρίου, επισημαίνει ο μεγαλοεπενδυτής George Soros, που θεωρεί ότι οι ΗΠΑ μετατρέπονται σε ένα αυταρχικό κράτος, το οποίο καταδυναστεύει τους πολίτες του.
Όπως επισημαίνει, οι ΗΠΑ Πολιτείες είναι μια διαρκώς εξελισσόμενη δημοκρατία από τότε που ιδρύθηκαν το 1776, αλλά η επιβίωσή τους ως δημοκρατίας διατρέχει πλέον σοβαρό κίνδυνο.
Μια σειρά από χαλαρά αλληλένδετες εξελίξεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ευθύνονται για την τρέχουσα κρίση.
Από το εξωτερικό, οι ΗΠΑ απειλούνται από τα αυταρχικά καθεστώτα της Κίνας, με επικεφαλής τον Xi Jinping, και της Ρωσίας του Vladimir Putin, που θέλουν να επιβάλουν μια δεσποτική μορφή διακυβέρνησης στον κόσμο.
Αλλά η απειλή για τις ΗΠΑ από τους εγχώριους εχθρούς της δημοκρατίας είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Ποιοι είναι οι εχθροί των ΗΠΑ κατά τον Soros;… «Το σημερινό Ανώτατο Δικαστήριο, στο οποίο κυριαρχούν ακροδεξιοί εξτρεμιστές και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Donald Trump».
Όπως αναφέρει ο μεγαλοεπενδυτής, η απόφασή του λεγόμενου SCOTUS να ανατραπεί ο νόμος της Roe v. Wade, που αναγνώριζε το δικαίωμα μιας γυναίκας να επιλέξει αν θα γίνει μητέρα, του κάνει εξτρεμιστές ενώ αποτελεί ένδειξη του πόσο μακριά μπορούν να πάνε για να μετατρέψουν τις ΗΠΑ σε ένα κράτος αυταρχικό.
«Ο δικαστής Samuel Alito, ο συγγραφέας της γνώμης της πλειοψηφίας, στήριξε την απόφασή του στον ισχυρισμό ότι η δέκατη τέταρτη τροποποίηση προστατεύει μόνο εκείνα τα δικαιώματα που αναγνωρίστηκαν το 1868, όταν επικυρώθηκε η τροπολογία.
Αλλά αυτό το επιχείρημα θέτει σε κίνδυνο πολλά άλλα δικαιώματα που έχουν αναγνωριστεί έκτοτε, μεταξύ των οποίων το δικαίωμα στην αντισύλληψη, ο γάμος ομοφύλων και τα δικαιώματα των LGBTQ.
Μάλιστα, αν αυτή η λογική κυριαρχήσει και επεκταθεί, θα μπορούσαν να απαγορευθούν οι διαφυλετικοί γάμοι, όπως γινόταν μέχρι το 1967.
Είναι επίσης σαφές ότι το Δικαστήριο σκοπεύει να εξαπολύσει κατά μέτωπο επίθεση στην εκτελεστική εξουσία.

Για κλιματική αλλαγή και όπλα…

«Μία από τις πιο αποφάσεις της θητείας του Δικαστηρίου που μόλις ολοκληρώθηκε ήταν πως αρνήθηκε στην Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος την εξουσία να εκδίδει κανονισμούς που απαιτούνται για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής» αναφέρει o Soros, που προσθέτει: «Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να βρεθεί ο κοινός παρονομαστής σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου: ο Donald Trump και το κόμμα του.
Σκεφτείτε τους νόμους περί όπλων.
Η ριζοσπαστική πτέρυγα του Δικαστηρίου ακούει προσεκτικά το λόμπι των όπλων και αποφασίζει υπέρ του.
Το Ανώτατο Δικαστήριο ήταν ένα από τα πιο σεβαστά ιδρύματα στις ΗΠΑ.
Μέσω των πρόσφατων αποφάσεών του, όμως, η εξτρεμιστική πλειοψηφία οδήγησε το ποσοστό αποδοχής του από τους πολίτες σε ιστορικό χαμηλό.
Η αντίθετη γνώμη στην υπόθεση που ανέτρεψε τον νόμο Roe ανέφερε κατηγορηματικά ότι η απόφαση της πλειοψηφίας «υπονομεύει τη νομιμότητα του δικαστηρίου».
Δυστυχώς, η μειοψηφία είναι πιθανό να παραμείνει στη μειοψηφία για μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή οι εξτρεμιστές είναι νεότεροι και έχουν πλειοψηφία 6-3, λέει ο Soros
Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να χαλιναγωγηθεί το Ανώτατο Δικαστήριο: να πετάξει εκτός το Ρεπουμπλικανικό.
Αυτό θα επέτρεπε στο Κογκρέσο να προστατεύσει τη δικαστική εξουσία.
«Ευτυχώς, δεν είμαι μόνος που ισχυρίζομαι ότι η επιβίωση της δημοκρατίας στις ΗΠΑ κινδυνεύει σοβαρά.
Το αμερικανικό κοινό έχει ξεσηκωθεί.
Αλλά οι άνθρωποι πρέπει να αναγνωρίσουν αυτή την απόφαση ως μέρος ενός προσεκτικού σχεδίου για τη μετατροπή των ΗΠΑ σε αυταρχικό καθεστώς.
Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αποτρέψουμε.
Αυτός ο αγώνας πρέπει να περιλαμβάνει την εναντίωση κατά ανθρώπων που ψήφισαν τον Trump στο παρελθόν.
Είμαι οπαδός του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά αυτό δεν είναι κομματικό ζήτημα.
Πρόκειται για την αποκατάσταση ενός λειτουργικού δικομματικού πολιτικού συστήματος που βρίσκεται στον πυρήνα της αμερικανικής δημοκρατίας» καταλήγει ο George Soros.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης