Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι εξαγωγές πετρελαίου σε Κίνα και Ινδία υποχωρούν κατά 15%

Ρωσία: Οι εξαγωγές πετρελαίου σε Κίνα και Ινδία υποχωρούν κατά 15%
Οι ροές πετρελαίου προς την Κίνα και την Ινδία είναι 15% κάτω από τα υψηλά τους στα τέλη Μαΐου.
Σχετικά Άρθρα
Οι θαλάσσιες εξαγωγές αργού πετρελαίου της Ρωσίας το επταήμερο έως την 1η Ιουλίου ανέκαμψαν από τη βουτιά των προηγούμενων ημερών, αλλά οι εξαγωγές προς την Ασία μειώνονται, παρόλο που το πετρέλαιο εκτρέπεται στον τερματικό σταθμό της Μαύρης Θάλασσας για να μειωθεί η απόσταση ταξιδιού προς την Ινδία.
Τα εμπορεύματα με προορισμό την Ασία (μια κρίσιμη αγορά όπου η Κίνα και η Ινδία έχουν παρέμβει για να στηρίξουν τις ρωσικές εξαγωγές που άλλοι έχουν αποφύγει ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία) μειώθηκαν περισσότερο από 15% τόσο σε εβδομαδιαία όσο και σε μέση μηνιαία από τα υψηλά που παρατηρήθηκαν στα τέλη Μαΐου.

Συνολικά, οι θαλάσσιες εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας επέστρεψαν στα 3,67 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Οι ηγέτες της ομάδας G7 των μεγαλύτερων προηγμένων οικονομιών του κόσμου συμφώνησαν να εξετάσουν την ιδέα της επιβολής ανώτατου ορίου τιμών στις εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας για να μειώσουν τη ροή κεφαλαίων προς το Κρεμλίνο μετά την εισβολή των στρατευμάτων της στην Ουκρανία πριν από τέσσερις μήνες, επιτρέποντας παράλληλα στο πετρέλαιο να συνεχίσει να ρέει .
Παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το πώς θα μπορούσε να επιβληθεί ένα τέτοιο ανώτατο όριο και πώς θα μπορούσε να αντιδράσει ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
Οι εξαγωγές έως την 1η Ιουλίου ήταν κατά μέσο όρο 3,46 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, το χαμηλότερο από την περίοδο που έληξε στις 15 Απριλίου.

Κίνα και Ινδία παίρνουν πάνω από το μισό πετρέλαιο της Ρωσίας

Οι ασιατικές χώρες, στις οποίες κυριαρχούν η Κίνα και η Ινδία, εξακολουθούν να παίρνουν περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου του αργού που αποστέλλεται από τη Ρωσία.
Οι αποστολές προς την Κίνα ήταν κατά μέσο όρο 887.000 βαρέλια την ημέρα τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, με τις ροές προς την Ινδία να φτάνουν στα 641.000 βαρέλια την ημέρα.
Και τα δύο αυτά στοιχεία αναμένεται να αυξηθούν, μόλις ανακοινωθούν οι προορισμοί των δεξαμενόπλοιων, τα οποία μεταφέρουν 180.000 βαρέλια αργού ημερησίως.
Οι αποστολές ρωσικού αργού στη Μεσόγειο εκτινάχθηκαν στα ύψη μετά την εισβολή στην Ουκρανία και παραμένουν περίπου στα 750.000 βαρέλια την ημέρα σε μέση βάση τεσσάρων εβδομάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης