Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Πάπας Φραγκίσκος ελπίζει να επισκεφθεί τη Μόσχα και το Κίεβο

Ο Πάπας Φραγκίσκος ελπίζει να επισκεφθεί τη Μόσχα και το Κίεβο
Κανένας Πάπας δεν έχει επισκεφθεί ποτέ τη Μόσχα.
Σχετικά Άρθρα
Ο Πάπας Φραγκίσκος ελπίζει να επισκεφθεί τη Ρωσία και την Ουκρανία μετά την επιστροφή του από τον Καναδά αργότερα μέσα στον μήνα, όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Reuters.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού, καρδινάλιος Pietro Parolin, είχε συζητήσει πιθανή επίσκεψη στη Μόσχα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergey Lavrov.
Το Reuters επισημαίνει ότι «κανένας πάπας δεν έχει επισκεφθεί ποτέ τη Μόσχα» και η θέση του Πάπα Φραγκίσκου για την ουκρανική σύγκρουση περιπλέκει την κατάσταση.
«Όταν το Βατικανό ρώτησε για πρώτη φορά για ένα ταξίδι πριν από αρκετούς μήνες, ο Φραγκίσκος είπε ότι η Μόσχα απάντησε ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή», σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Ωστόσο, ο ποντίφικας «άφησε να εννοηθεί ότι κάτι μπορεί τώρα να έχει αλλάξει».
Θα ήθελα να πάω (στην Ουκρανία) και ήθελα να πάω πρώτα στη Μόσχα.
Ανταλλάξαμε μηνύματα για αυτό γιατί σκέφτηκα ότι αν ο Ρώσος πρόεδρος μου έδινε ένα μικρό παράθυρο για να υπηρετήσω την υπόθεση της ειρήνης…
Και τώρα είναι πιθανό, αφού επιστρέψω από τον Καναδά, είναι πιθανό να καταφέρω να πάω στην Ουκρανία» σημείωσε, προσθέτοντας: «Το πρώτο πράγμα είναι να πάω στη Ρωσία για να προσπαθήσω να βοηθήσω με κάποιο τρόπο, αλλά θα ήθελα να πάω και στις δύο πρωτεύουσες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης