Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο πρόβλημα λογισμικού για 59.000 οχήματα της Tesla

tags :
Νέο πρόβλημα λογισμικού για 59.000 οχήματα της Tesla
Η KBA είπε ότι 59.129 οχήματα επηρεάστηκαν παγκοσμίως, αλλά δεν διευκρίνισε πόσα από αυτά ήταν ταξινομημένα στη Γερμανία
Η υπηρεσία οδικής κυκλοφορίας της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τα μοντέλα Y και 3 της Tesla λόγω βλάβης στο σύστημα αυτόματης κλήσης έκτακτης ανάγκης που επηρεάζει 59.000 οχήματα παγκοσμίως.
Ο εποπτικός φορέας KBA ανέφερε στον ιστότοπό του με ημερομηνία 29 Ιουνίου ότι ένα ελάττωμα λογισμικού προκαλούσε βλάβη στο eCall, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να έρχεται αυτόματα σε επαφή με τους ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος.
Ο γερμανικός περιφερειακός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Rundfunk Berlin-Brandenburg, ο οποίος εξυπηρετεί την περιοχή που φιλοξενεί το γερμανικό μοντέλο Y της Tesla και το εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών κοντά στο Βερολίνο, ανέφερε για πρώτη φορά την ανάκληση το Σάββατο.
Η KBA είπε ότι 59.129 οχήματα επηρεάστηκαν παγκοσμίως, αλλά δεν διευκρίνισε πόσα από αυτά ήταν ταξινομημένα στη Γερμανία.

Τι εστί το σφάλμα

Το σφάλμα λογισμικού είναι ένας πρόσθετος πονοκέφαλος για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Elon Musk αφού η Tesla το Σάββατο δήλωσε ότι παρέδωσε 17,9% λιγότερα ηλεκτρικά οχήματα το δεύτερο τρίμηνο, από το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς η διακοπή λειτουργίας της Κίνας λόγω Covid-19 διέκοψε την αλυσίδα παραγωγής και εφοδιασμού της.
Ο Musk είπε τον περασμένο μήνα ότι τα νέα εργοστάσια της Tesla στο Τέξας και το Βερολίνο «χάνουν δισεκατομμύρια δολάρια» καθώς αγωνίζονται να αυξήσουν την παραγωγή λόγω έλλειψης μπαταριών και προβλημάτων στα κινεζικά λιμάνια.
Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ (NHTSA) στις αρχές Ιουνίου αναβάθμισε την έρευνα της σε 830.000 οχήματα Tesla με το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού Autopilot, ένα απαραίτητο βήμα πριν μπορέσει να ζητήσει ανάκληση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης