Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό: Δολοφονία Ιταλού επιχειρηματία – Τον γάζωσαν μέσα στο αυτοκίνητό του

Μεξικό: Δολοφονία Ιταλού επιχειρηματία – Τον γάζωσαν μέσα στο αυτοκίνητό του
Ο Raphael Alessandro Tunesi σκοτώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

Νεκρός με πολλαπλά τραύματα από σφαίρες εντοπίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του ένας Ιταλός επιχειρηματίας, που είναι ιδιοκτήτης πολυτελούς ξενοδοχείου στην πολιτεία Chiapas στο νότιο Μεξικό.
Πρόκειται για τον Raphael Alessandro Tunesi, ο οποίος σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δολοφονήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευή 1/7 στην Palenque, όπου ζούσε μόνιμα.
Ειδικότερα, ο Raphael Alessandro Tunesi σκοτώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, καθώς ετοιμαζόταν να πάει να πάρει τις κόρες του από το σχολείο, όπως ανέφερε το γραφείο του πολιτειακού εισαγγελέα.
Αστυνομικοί που έφθασαν επιτόπου «τον βρήκαν στο εσωτερικό οχήματος (...) με πολλαπλά τραύματα από σφαίρες».
Ο επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του πολυτελούς ξενοδοχείου Quinta Chanabnal, στην Palenque, ζούσε χρόνια στην Chiapas και θεωρείτο ειδικός στον πολιτισμό των μάγια.
Από τις έρευνες στον τόπο του εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι οι δράστες εγκατέλειψαν τις μοτοσικλέτες στις οποίες επέβαιναν σε μια περιοχή που ονομάζεται «La Cañada», όπου εντοπίστηκαν σφαίρες και ρούχα των δραστών.
Σημειώνεται ότι ο επιχειρηματίας ήταν παντρεμένος με μια Μεξικανή και είχαν αποκτήσει τρεις κόρες.

Φόνοι στο Μεξικό

Οι επιθέσεις σε τουριστικές περιοχές του Μεξικού έχουν πολλαπλασιαστεί, ενώ σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, συμμορίες κακοποιών εκβιάζουν συχνά εμπόρους και επιχειρηματίες.
Υπενθυμίζεται ότι στις 22/1 δύο Καναδοί σκοτώθηκαν και ένας τρίτος τραυματίστηκε από πυρά σε συγκρότημα ξενοδοχείων κοντά στην Κανκούν, ενώ στις 24/5 έντεκα άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε επιθέσεις σε ξενοδοχείο και δύο μπαρ στη Σελάγια, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.
Βάσει επίσημων δεδομένων, στο Μεξικό από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν εξαπολύθηκε ο λεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών», έχουν καταγραφεί πάνω από 340.000 φόνοι και δεκάδες χιλιάδες εξαφανίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης