Τελευταία Νέα
Διεθνή

Petr Fiala (Τσεχία): Το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία κλειδί για την επίλυση των προβλημάτων της ΕΕ

Petr Fiala (Τσεχία): Το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία κλειδί για την επίλυση των προβλημάτων της ΕΕ
Η ΕΕ πρότεινε τη χρήση 300 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας για την ενεργειακή μετάβαση

Το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία και η αποκατάσταση αυτής της χώρας είναι το «κλειδί για την επίλυση των προβλημάτων» των πολιτών των κρατών μελών της ΕΕ, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας Petr Fiala σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.
Ευχαρίστησε δε την ηγεσία της Γαλλίας, από την οποία η προεδρία της ΕΕ πέρασε στην Τσεχική Δημοκρατία, για τη διαμόρφωση κοινής θέσης της κοινότητας σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και την εφαρμογή της διαδικασίας επιβολής σκληρών κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ενεργειακή ανεξαρτησία της ΕΕ

Στη συνάντηση, σύμφωνα με τον Fiala, συζητήθηκαν τα θέματα της ενεργειακής ανεξαρτησίας της ΕΕ, της παροχής ενέργειας στους κατοίκους των κοινοτικών χωρών σε προσιτές τιμές, καθώς και της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ασφάλειας.
«Η ενέργεια είναι ο τομέας στον οποίο οι χώρες της ΕΕ πρέπει να δράσουν από κοινού και να εφαρμόσουν μια συντονισμένη πολιτική. Ενεργώντας με αυτόν τον τρόπο, έχουμε την ευκαιρία να ξεπεράσουμε γρήγορα την κρίση», είπε ο πρωθυπουργός.
Η Ursula von der Leyen τόνισε από την πλευρά της ότι κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Τσεχικής Δημοκρατίας στην ΕΕ, ήρθαν στο προσκήνιο θέματα ενεργειακής ασφάλειας και εξάλειψης της εξάρτησης των κοινοτικών χωρών από την προμήθεια ενεργειακών πρώτων υλών από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Στα τέλη Μαΐου, η ΕΕ πρότεινε τη χρήση 300 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας για την εφαρμογή σχεδίων για τη μετάβαση των ευρωπαϊκών κρατών στην ενέργεια από εναλλακτικές πηγές, καθώς και από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης