Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρελθόν οι καλές εποχές - Ο Zuckerberg του facebook προειδοποιεί για απολύσεις

tags :
Παρελθόν οι καλές εποχές - Ο Zuckerberg του facebook προειδοποιεί για απολύσεις
Σύμφωνα με τον Zuckerberg «αν έπρεπε να στοιχηματίσω, θα έλεγα ότι αυτή μπορεί να είναι μια από τις χειρότερες περιπτώσεις ύφεσης που έχουμε δει στην πρόσφατη ιστορία μας».
Σχετικά Άρθρα

Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τότε που το BLS (Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ) δημοσίευσε μια από τις τυπικές μηνιαίες στατιστικές μελέτες του, για το που κινούνται οι μισθοί των εργαζομένων.
Μια μελέτη που ξεφεύγει κατά πολύ από την πραγματικότητα που βιώνουν οι περισσότεροι Αμερικανοί.
Και μάλιστα την  ίδια στιγμή που όλοι όσοι εργάζονται για τον μισθό τους βλέπουν ένα κύμα μαζικών απολύσεων που δεν έχει δει κανείς από την εποχή των lockdown λόγω Covid 19.
Αυτά όσον αφορά το «παρελθόν» γιατί σύμφωνα με το Reuters, η Meta Platforms, εταιρια στην οποία ανήκει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο του Facebook έχει μειώσει κατά 30% τα σχέδια που έκανε να προσλάβει μηχανικούς λογισμικού.
Αυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του δικτύου Mark Zuckerberg στους υπαλλήλους του, καθώς τους προειδοποίησε να προετοιμάζονται για μια βαθιά οικονομική ύφεση.
Σύμφωνα με τον Zuckerberg «αν έπρεπε να στοιχηματίσω, θα έλεγα ότι αυτή μπορεί να είναι μια από τις χειρότερες περιπτώσεις ύφεσης που έχουμε δει στην πρόσφατη ιστορία μας».

Και λιγότερες προσλήψεις.....και απόλυσεις!

Και ενώ ο Zuckerberg τόνισε το πάγωμα των προσλήψεων, σημειώνοντας επίσης ότι έχει μειώσει τον στόχο να προσλάβει μηχανικούς λογισμικού το 2022 σε περίπου 6.000-7.000, αναφορικά με το αρχικό σχέδιο για 10.000 νέους μηχανικούς, την ίδια ώρα επιβεβαίωσε ότι έρχονται και απολύσεις!
Συγκεκριμένα ανέφερε πως η εταιρεία σκοπεύει να απομακρύνει το προσωπικό που δεν κατάφερε να επιτύχει πιο επιθετικούς επαγγελματικούς στόχους.
«Ρεαλιστικά, πιθανότατα υπάρχουν εργαζόμενοι στην εταιρεία που δεν θα έπρεπε να είναι εδώ», είπε ο διευθύνων σύμβουλος, προσθέτοντας ότι «κάποιοι από εσάς μπορεί να αποφασίσετε και μόνοι σας ότι αυτό το μέρος δεν είναι για εσάς και ότι η επιλογή αυτή που θα κάνετε (η παραίτηση) είναι εντάξει για μένα.»
Άλλα μεγαλοστελέχη της εταιρίας ήταν ακόμη πιο επιθετικά, με τον Chief Product Officer, Chris Cox, να υποστηρίζει ότι η εταιρεία πρέπει να «θέσει πιο αδίστακτα τις προτεραιότητες της» και «να έχει καλύτερες εκτελεστικές ομάδες».
Εν κατακλείδι και κάπως χιουμοριστικά: όταν ακόμη και οι πιο κερδοφόρες εταιρείες τεχνολογίας ωθούνται να κάνουν μαζικές απολύσεις, τότε ο πάτος είναι μπροστά στα μάτια μας...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης