Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία μπλοκάρει την πρόσβαση της Deutsche Well και της Voice of America

Η Τουρκία μπλοκάρει την πρόσβαση της Deutsche Well και της Voice of America
Η υπηρεσία εποπτείας των μέσων ενημέρωσης της Τουρκίας απαγόρευσε την πρόσβαση στις τουρκικές υπηρεσίες του αμερικανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα Voice of America και της γερμανικής τηλεόρασης Deutsche Welle
Η υπηρεσία επιτήρησης των μέσων ενημέρωσης της Τουρκίας απαγόρευσε την πρόσβαση στις τουρκικές υπηρεσίες του αμερικανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα Voice of America και της γερμανικής τηλεόρασης Deutsche Welle, προκαλώντας επικρίσεις για λογοκρισία.
Το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης επέβαλε μια απόφαση του Φεβρουαρίου που απαιτούσε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν τηλεοπτικό περιεχόμενο στα τουρκικά διαδικτυακά για να υποβάλουν αίτηση για άδεια μετάδοσης.
Το δικαστήριο της Άγκυρας αποφάσισε να περιορίσει την πρόσβαση στους ιστότοπους της κρατικής Deutsche Well και Voice of America.
Σε ανακοίνωσή της, η Deutsche Welle ανέφερε ότι δεν συμμορφώθηκε με την απαίτηση αδειοδότησης επειδή «θα επέτρεπε στην τουρκική κυβέρνηση να λογοκρίνει το εκδοτικό περιεχόμενο».
Ο γενικός διευθυντής Peter Limbourg είπε ότι αυτό εξηγήθηκε λεπτομερώς στο τουρκικό συμβούλιο ραδιοφώνου και τηλεόρασης, το RTUK.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης