Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Εκφράζει ανησυχίες για τη νέα στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ

Κίνα: Εκφράζει ανησυχίες για τη νέα στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Zhao Lijian, η νέα Στρατηγική Αντίληψη του ΝΑΤΟ αγνοεί τα γεγονότα, διαστρεβλώνει την αλήθεια και είναι γεμάτη με τη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου και τις ιδεολογικές προκαταλήψεις.
Σχετικά Άρθρα

Η Κίνα εκφράζει σοβαρή ανησυχία και αποφασιστική διαμαρτυρία για τη νέα Στρατηγική Αντίληψη του ΝΑΤΟ, δήλωσε την Πέμπτη 30/6 ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Zhao Lijian.
«Η λεγόμενη νέα Στρατηγική Αντίληψη του ΝΑΤΟ αγνοεί γεγονότα, διαστρεβλώνει την αλήθεια, <…> δυσφημεί την εξωτερική πολιτική της Κίνας, κάνει ανεύθυνες δηλώσεις για τη φυσική στρατιωτική ανάπτυξη της Κίνας και την εθνική αμυντική της πολιτική, προωθεί την αντιπαράθεση και τη σύγκρουση, είναι γεμάτη με τον Ψυχρό Πόλεμο νοοτροπία και ιδεολογικές προκαταλήψεις», είπε σε τακτική ενημέρωση.
«Η Κίνα εκφράζει σοβαρή ανησυχία και αποφασιστική διαμαρτυρία για αυτό», σημείωσε ο διπλωμάτης.
Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι η Κίνα πάντα προσπαθούσε για την παγκόσμια ειρήνη, υπερασπιζόταν τη διεθνή τάξη και διευκόλυνε την παγκόσμια ανάπτυξη.
Τόνισε ότι η Κίνα δεν είχε ποτέ εισβάλει σε καμία χώρα και ποτέ δεν εντάχθηκε ή σχημάτισε κανένα στρατιωτικό μπλοκ.
Ο διπλωμάτης σημείωσε ότι η Κίνα ακολουθούσε πάντα τον δρόμο μιας ειρηνικής ανάπτυξη
Στη σύνοδο κορυφής της Μαδρίτης, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ ενέκριναν μια νέα Στρατηγική Αντίληψη της συμμαχίας, η οποία σημειώνει ότι η Ρωσία «είναι η πιο σημαντική και άμεση απειλή για την ασφάλεια των Συμμάχων».
Η νέα Στρατηγική Αντίληψη ανέφερε την Κίνα για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΑΤΟ.
Παρόλο που δεν θεωρείται άμεσος στρατιωτικός αντίπαλος, περιγράφεται ως συστημική πρόκληση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης