Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Κριτική στην κυβέρνηση για αδράνεια απέναντι στο ρωσικό «βρώμικο χρήμα»

Μ. Βρετανία: Κριτική στην κυβέρνηση για αδράνεια απέναντι στο ρωσικό «βρώμικο χρήμα»
Πυρά από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής
Σχετικά Άρθρα

Πυρά στην κυβέρνηση Johnson για αδράνεια όσον αφορά την αντιμετώπιση του ρωσικού «βρώμικου χρήματος» εξαπολύει σε έκθεση της η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων, η οποία ζητά πιο δυναμική αντιμετώπιση του θέματος.
Σύμφωνα με την έκθεση, η ρητορική της κυβέρνησης δεν έχει συνοδευθεί και από αντίστοιχα σκληρά μέτρα.
Μάλιστα αναφέρεται πως αυτή η αποτυχία των υπουργών να λάβουν αποτελεσματική δράση κατά του «βρώμικου χρήματος» που ξεπλενόταν στο Λονδίνο, είχε ως αποτέλεσμα τα ποσά αυτά να χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτηθεί ο πόλεμος του Putin.
Η έκθεση αναφέρει ότι η κυβέρνηση άργησε να επιβάλλει κυρώσεις, προσθέτοντας πως είναι ντροπή το γεγονός ότι η κυβέρνηση κινητοποιήθηκε για αυτό μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.
«Εδώ και πάρα πολύ καιρό, η μια κυβέρνηση μετά την άλλη επέτρεπε σε κακόβουλους παράγοντες και σε κλεπτοκράτες να ξεπλένουν το βρόμικο χρήμα τους στο αυτόματο πλυντήριο του Λονδίνου», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Tom Tugendhat, ο πρόεδρος της επιτροπής — ο οποίος ανήκει στο Συντηρητικό Κόμμα.
«Παρότι υπουργοί έχουν εκφραστεί με ευγλωττία ενώπιον της Βουλής για την ανάγκη να ενεργήσουμε εναντίον των κλεπτοκρατών, η ρητορική δεν ακολουθήθηκε από εποικοδομητικές ενέργειες», τονίζεται στην έκθεση και υπογραμμίζεται πως «ταυτόχρονα», το βρωμικο χρήμα «συνέχισε να ρέει στο Ηνωμένο Βασίλειο».
Επιμένει επίσης στην ανάγκη να δοθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες οι απαραίτητοι πόροι για να αγωνιστούν εναντίον του φαινομένου και στο ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί – σε βάρος περίπου χιλίων προσώπων και 120 επιχειρήσεων, σύμφωνα με την κυβέρνηση – θα έπρεπε να έχουν οδηγήσει σε ποινικές έρευνες.
Η «απειλή» που «αντιπροσωπεύει η παράνομη χρηματοδότηση για την εθνική μας ασφάλεια απαιτεί αντίδραση που θα είναι εμφανές πως είναι σοβαρή», τονίζει η επιτροπή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης