Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Αηδιαστικό το θέαμα αν γδύνονταν οι ηγέτες της G7, πρέπει να αθλούνται – Βάσει σχεδίου η επίθεση στην Ουκρανία

Putin: Αηδιαστικό το θέαμα αν γδύνονταν οι ηγέτες της G7, πρέπει να αθλούνται – Βάσει σχεδίου η επίθεση στην Ουκρανία
Να πίνουν λιγότερο, να αθλούνται συμβουλεύει τους δυτικούς ηγέτες ο Putin
Σχετικά Άρθρα

(upd) Τίποτα δεν αφήνει αναπάντητο ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος κατά την χθεσινή επίσκεψη του στο Τουρκμενιστάν (την πρώτη επίσκεψη του σε ξένη χώρα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανια) αναφέρθηκε στους πρόσφατους χλευασμούς των ηγετών της G7 για γυμνόστηθες φωτογραφίες του από το 2009.
Συγκεκριμένα, οι δυτικοί ηγέτες κατά τη Σύνοδο της G7 στη Γερμανία την περασμένη Κυριακή 26/6 σχολίασαν τη γνωστή φωτογραφία του Putin από το μακρινό 2009 όπου φαινόταν να ιππεύει γυμνόστηθος.
Την αρχή έκανε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Boris Johnson, ο οποίος, με το που κάθισε στη θέση του, χαμογελώντας, έθεσε το εξής δίλημμα, δίνοντας και τον... ρυθμό στον χορό των σχολίων που ακολούθησαν: «Τα σακάκια τα κρατάμε; Ή τα βγάζουμε; Μπορούμε να γδυθούμε;».
Αμέσως οι υπόλοιποι ηγέτες - από Βρετανία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση - έπιασαν το νόημα, ενώ κάποιοι εξ αυτών έδωσαν και συνέχεια.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau, πρότεινε να περιμένουν την επίσημη φωτογραφία προτού γδυθούν, ενώ ο Johnson πρόσθεσε πως «πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε πιο σκληροί από τον Putin».
«Ιππασία με γυμνό στήθος», αποκρίθηκε ο Trudeau, με την Ursula von der Leyen να παίρνει τη σκυτάλη συμφωνώντας: «Ω ναι», είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόσθεσε «Η ιππασία είναι η καλύτερη!».

Η απάντηση Putin

Στα σχόλια αυτά ο Putin απάντησε λέγοντας πως θα ήταν πραγματικά αηδιαστικό το θέαμα εάν όντως αν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών της G7 γδύνονταν στην πρόσφατη σύνοδό τους.
«Δεν ξέρω πώς ήθελαν να γδυθούν, πάνω ή κάτω από τη μέση, πάντως θα ήταν αηδιαστικό το θέαμα ούτως ή άλλως, κατά τη γνώμη μου.
Θα τους συμβούλευα να πίνουν λιγότερο και να αθλούνται περισσότερο για να επιτύχουν αρμονία νου και σώματος» είπε ο Putin, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο άλλο σχόλιο του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson, ο οποίος είπε πως αν ο Putin ήταν γυναίκα, δεν θα ξεκινούσε ποτέ τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος όπως είπε, είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη «τοξικής αρρενωπότητας».
Συγκεκριμένα, ο Putin αναφέρθηκε στη Margaret Thatcher και στην απόφαση της να αρχίσει τον πόλεμο στα Falklands.
«Να μια γυναίκα που άρχισε εχθροπραξίες» υποστήριξε ο Putin, καταρρίπτοντας και αυτόν τον ισχυρισμό του Johnson.

Πορευόμαστε βάσει σχεδίου στην Ουκρανία

Όσον αφορά τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ο Putin υποστήριξε ότι αυτή πηγαίνει βάσει του σχεδίου και ότι δεν χρειάζεται να τεθεί κανένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της.
Όπως είπε, στόχος της επιχείρησης είναι η απελευθέρωση του Donbass, η προστασία των ανθρώπων που ζουν εκεί καθώς και η δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια της Ρωσίας.
«Η επιχείρηση προχωρά με ήρεμο και ρυθμικό τρόπο.
Τα στρατεύματα προχωρούν και φτάνουν σε εκείνα τα σημεία που έχουν οριστεί σε αυτό το συγκεκριμένο στάδιο αυτής της επιχείρησης.
Όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο.
Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για προθεσμίες.
Δεν μιλάω ποτέ για αυτό, αφού αυτή είναι η ζωή και αυτά είναι αληθινά πράγματα.
Δεν είναι σωστό να πιέζουμε για προθεσμίες.
Συνδέεται με την ένταση των πολεμικών επιχειρήσεων, η οποία άμεσα σχετίζεται με πιθανές απώλειες, και πρέπει να σκεφτούμε πάνω απ' όλα πώς να προστατεύσουμε τις ζωές των ανδρών μας» υποστήριξε ο Putin.

Ήθελαν να κάνουν την Ουκρανία γέφυρα για να μας χτυπήσουν

Όπως είπε ο Putin, στόχος ήταν η Ουκρανία να γίνει η γέφυρα εκείνη από την οποία θα χτυπούσαν τη Ρωσία.
«Για αυτό και ζητούν από το Κίεβο να συνεχίσει να πολεμά.
Η Ουκρανία είναι το όχημα για τη Δύση» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Kremenchuk αναφέροντας πως ο ρωσικός στρατός δεν χτυπά αμάχους.
Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε πως αυτό ετοιμαζόταν για μια σύγκρουση ήδη από το 2014 ενώ υποστήριξε πως δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση με την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με μια αντίστοιχη ένταξη της Ουκρανίας.
Όπως είπε, η Ρωσία δεν έχει κανένα θέμα με την ένταξη των δύο αυτών κρατών στο ΝΑΤΟ, αλλά υπογράμμισε πως η Μόσχα θα απαντήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, εφόσον αναπτυχθούν στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στις δύο αυτές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης