Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο γκουρού του σορταρίσματος, Jim Chanos, αυξάνει σταθερά τις short θέσεις στον κλάδο των data center!

Ο γκουρού του σορταρίσματος, Jim Chanos, αυξάνει σταθερά τις short θέσεις στον κλάδο των data center!
O Chanos πιστεύει ότι το πάρτι έχει τελειώσει για τα κέντρα δεδομένων
Τα κέντρα δεδομένων (data center) βρίσκονται εσχάτως στο στόχαστρο του γκουρού του σορταρίσματος, Jim Chanos.
Ο Chanos, συγκεντρώνει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο που θα λάβει short θέσεις σε REIT εισηγμένες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους Financial Times.
Ο Chanos, πρόεδρος και ιδρυτής της Chanos & Company LP, γνωστός για την πρόβλεψη της κατάρρευσης της Enron πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, χρησιμοποιεί το fund για να στοιχηματίσει ενάντια σε κέντρα δεδομένων, τα οποία είναι ουσιαστικά αποθήκες διακομιστή που βοηθούν στην τροφοδοσία του Διαδικτύου.
«Η ιστορία είναι ότι παρόλο που το cloud μεγαλώνει, αυτό είναι και ο εχθρός τους, όχι η δουλειά τους», είπε ο Chanos.
«Η αξία συσσωρεύεται στις εταιρείες cloud, όχι στα παραδοσιακά κέντρα δεδομένων».

Τι είναι τα data center

Όπως και τα υπόλοιπα βιομηχανικά ακίνητα, τα κέντρα δεδομένων έχουν σημειώσει άνοδο τα τελευταία χρόνια καθώς το cloud computing έχει επεκταθεί σε όλο τον κόσμο.
Το σήμα του highwater μπορεί να ήρθε τον Αύγουστο, όταν η Blackstone αγόρασε τον πάροχο δεδομένων QTS Realty Trust για 10 δισ. δολάρια, καταλαμβάνοντας περισσότερα από 7 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια χώρου κέντρου δεδομένων στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.
Αλλά ο Chanos πιστεύει ότι το πάρτι έχει τελειώσει για τα κέντρα δεδομένων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τρεις μεγαλύτεροι πάροχοι cloud, η Amazon Web Services, η Google Cloud και η Microsoft Azure, είναι επίσης οι μεγαλύτεροι ενοικιαστές κέντρων δεδομένων και μπορεί να ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο να δημιουργήσουν τα δικά τους κέντρα δεδομένων με συγκεκριμένες προδιαγραφές.
«Όταν οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές σου είναι τρεις από τους πιο μεγάλους ανταγωνιστές στον κόσμο, τότε έχεις πρόβλημα», είπε ο Chanos.
Η μεγάλη άνοδος των βιομηχανικών ακινήτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας προκαλούσε ήδη κάποια προβλήματα στους παρόχους κέντρων δεδομένων.
Στο Σικάγο, για παράδειγμα, οι προγραμματιστές έχουν ξεμείνει από χώρο για να καλύψουν τη ζήτηση για κέντρα δεδομένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης