Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση αμερικανών, βλέπουν ήττα της Ουκρανίας και ζητούν να καθορίσει τους όρους διαπραγματεύσεων με την Ρωσία

Παρέμβαση αμερικανών, βλέπουν ήττα της Ουκρανίας και ζητούν να καθορίσει τους όρους διαπραγματεύσεων με την Ρωσία
Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ουκρανία πρέπει να καθορίσει τους όρους πιθανών διαπραγματεύσεων με την Ρωσία ανέφερε ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών Blinken

Η ήττα των Ουκρανών στον πόλεμο με την Ρωσία αφού το ανατολικό μέτωπο έχει καταρρεύσει, οδηγεί σε πλήρη αναδίπλωση και τους αμερικανούς που είναι οι κύριοι υποστηρικτές του καθεστώτος Zelensky.
Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε μια επιθετική προέλαση καταλαμβάνοντας πλήρως το Luhansk και πλέον στοχεύουν στο Donetsk.

Παρέμβαση Blinken του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ουκρανία πρέπει να καθορίσει τους όρους πιθανών διαπραγματεύσεων με την Ρωσία ανέφερε ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών Blinken.
Επίσης σημείωσε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να παράσχουν στην Ουκρανία «τα μέσα για να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τη ρωσική εισβολή.
Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα οι αμερικανοί αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ουκρανία μάλλον δεν θα μπορέσει να πάρει πίσω τα εδάφη που έχει χάσει ειδικά στο Donbass και εστιάζουν στις διαπραγματεύσεις…
Πίσω από την ενίοτε επιθετική ρητορική οι αμερικανοί αναγνωρίζουν ότι η Ουκρανία αναγνωρίζει ότι χάνει τον πόλεμο.

«Χρειάζονται δύο για το ταγκό.
Δεν έχουμε δει κανένα ενδιαφέρον από την πλευρά του ρώσου Προέδρου Putin να συμμετάσχει σε καμία ουσιαστική διπλωματική πρωτοβουλία» υποστήριξε ο Blinken, μιλώντας στη Μαδρίτη.
«Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό οι Ουκρανοί να καθορίσουν τους όρους πιθανών διαπραγματεύσεων».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, η Ουάσιγκτον σκοπεύει να παράσχει στην Ουκρανία «τα μέσα για να συνεχίσει να αποκρούει» τη ρωσική πολεμική μηχανή.
Όπως διαβεβαίωσε ο Blinken, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται επίσης να διασφαλίσουν ότι «όταν υπάρξουν διαπραγματεύσεις στο τέλος, και αυτό θα συμβεί κάποια στιγμή, οι Ουκρανοί θα πρέπει να έχουν την ισχυρότερη δυνατή θέση».

Σύμφωνα με τον Blinken, η ρωσική ηγεσία «είναι πεπεισμένη ότι η Ουκρανία δεν αξίζει να είναι κυρίαρχη χώρα».
Κατά τον Blinken «μέχρι ο Ρώσος πρόεδρος εγκαταλείψει την προσήλωσή του στην προσπάθεια κατάργησης της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί κάτι στο μέτωπο μιας διπλωματικής διευθέτησης»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης