Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - ΙΡΑΝ: Ανεβαίνει το πετρέλαιο μετά την αποτυχία στις συνομιλίες για τα πυρηνικά

ΗΠΑ - ΙΡΑΝ: Ανεβαίνει το πετρέλαιο μετά την αποτυχία στις συνομιλίες για τα πυρηνικά
H ιρανική πλευρά αναφέρει ότι οι συνομιλίες έχουν ήδη τελειώσει χωρίς συμφωνία ή κάποια σημαντική πρόοδο.
Σχετικά Άρθρα
Μεγάλες ελπίδες είχαν δημιουργηθεί από τις έμμεσες συνομιλίες στο Κατάρ μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών, στις οποίες μεσολάβησε η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ωστόσο, μετά τη δεύτερη ημέρα, η ιρανική πλευρά αναφέρει ότι οι συνομιλίες έχουν ήδη τελειώσει χωρίς συμφωνία ή κάποια σημαντική πρόοδο.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία των συνομιλιών που φιλοξενούνται από το Κατάρ καθώς μια αποκατασταθείσα πυρηνική συμφωνία εξακολουθεί να κρέμεται από ένα νήμα και φαίνεται πιο απίθανη από ποτέ σε αυτό το σημείο, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell ταξίδεψε στη Ντόχα για να βοηθήσει στη μεσολάβηση, μετά από μέρες πριν από συνάντηση με το Ιράν.
wti629ch.jpg
Αξιωματούχοι στην Τεχεράνη
Το πιο σημαντικό από τη σκοπιά της Δύσης, η έλλειψη προόδου σε αυτές τις τελευταίες προσπάθειες σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλήρους κλίμακας επιστροφή ιρανικού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές στον ορίζοντα...
Οι τιμές του αργού αυξήθηκαν σταθερά, μετά ανέωβηκαν υψηλότερα από την αρχή της εβδομάδας και τη δέσμευση της συνόδου κορυφής της G7 για «σκληρότερη» δράση κατά της Ρωσίας και του Putin, καθώς συνεχίζουν να εξετάζουν σχέδια για την επιβολή ανώτατου ορίου τιμής στη ρωσική ενέργεια ως μέρος της διερεύνησης τρόπων για να διασφαλιστεί ότι η πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου θα δεν επωφελείστε από την άνοδο των τιμών της ενέργειας.

Η κυβέρνηση Biden προσπαθούσε μέχρι τώρα να αξιοποιήσει προμήθειες αργού, μεταξύ άλλων από τη Βενεζουέλα, καθώς οι Σαουδάραβες φαίνονται ψύχραιμοι απέναντι στις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να τους πείσουν να αντλήσουν περισσότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης