Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daly (Fed): Μεγάλη απειλή για την αμερικανική οικονομία η αύξηση του πληθωρισμού

Daly (Fed): Μεγάλη απειλή για την αμερικανική οικονομία η αύξηση του πληθωρισμού
Η επικεφαλής της Fed του Σαν Φραντσίσκο σημείωσε ότι με τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων της Fed περιμένει να δει την αμερικανική οικονομία να επιβραδύνει, αλλά όχι να σταματήσει να αναπτύσσεται
Σχετικά Άρθρα

Για άμεση απειλή στην αμερικανική οικονομία έκανε λόγο η επικεφαλής της Fed του Σαν Φραντσίσκο, Mary Daly αναφερόμενη στο ράλι του πληθωρισμού και δεσμεύτηκε ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει ότι είναι αναγκαίο για να αντιμετωπίσει το ράλι των τιμών.
«Πολλοί ανησυχούν ότι η Fed μπορεί να είναι πολύ επιθετική και ενδεχομένως να οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση», δήλωσε η Daly σε συνέντευξή της.
«Προσωπικά ανησυχώ ότι αν αφεθεί χωρίς έλεγχο, ο πληθωρισμός θα είναι ένα μεγάλο εμπόδιο και απειλή για την αμερικανική οικονομία και την επέκταση της».
Η Fed, σε αυτό το πλαίσιο, «πατάει το φρένο» με τις αυξήσεις των επιτοκίων της προκειμένου να μετριάσει τη ζήτηση, πρόσθεσε.
«Κινούμαστε στην κατεύθυνση αυτή όσο πιο γρήγορα μπορούμε και ελπίζουμε ότι θα δούμε σύντομα κάποια βελτίωση στις τσέπες των πολιτών», ανέφερε.
Σημείωσε τέλος ότι περιμένει να δει την οικονομία να επιβραδύνει, αλλά όχι να σταματήσει να αναπτύσσεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης