Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ernst & Young πληρώνει το υψηλότερο πρόστιμο της ιστορίας των Big Four - Κατηγορήθηκε για απάτη από τη SEC

Η Ernst & Young πληρώνει το υψηλότερο πρόστιμο της ιστορίας των Big Four - Κατηγορήθηκε για απάτη από τη SEC
H EY θα πληρώσει πρόστιμο 100 εκατομμυρίων δολαρίων, επειδή οι ελεγκτές της διέπραξαν απάτη σε εξετάσεις πιστοποίησης δημοσίων λογιστικών (CPA)

Σχετικά Άρθρα
Η ελεγκτικοαπολογιστική εταιρεία Ernst & Young, μία εκ των Big Four, θα πληρώσει πρόστιμο 100 εκατομμυρίων δολαρίων, που της επιβλήθηκε από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), με την κατηγορία ότι οι ελεγκτές της διέπραξαν απάτη σε εξετάσεις πιστοποίησης δημοσίων λογιστικών (CPA) και παραπλάνησαν τους ερευνητές της υπηρεσίας.
Η ελεγκτικοαπολογιστική εταιρεία, με έδρα το Λονδίνο παραδέχτηκε τις κατηγορίες και συμφώνησε να πληρώσει το πρόστιμο που της επέβαλε η SEC και που είναι το υψηλότερο που επιβλήθηκε ποτέ σε ελεγκτικοαπολογιστική.
«Η Ernst & Young αναγνωρίζει τα ευρήματα της έρευνας που έκανε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς», δήλωσε ο Brendan Mullin, διευθυντής σχέσεων με τα μέσα ενημέρωσης της EY, προσθέτοντας ότι η απάντηση της εταιρείας υπήρξε «ενδελεχής, εκτενής και αποτελεσματική».
«Στην EY, τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ακεραιότητά μας και την ηθική μας».
Το CPA είναι το βασικό προσόν για τους λογιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η EY συμφώνησε επίσης να «αναλάβει εκτεταμένα διορθωτικά μέτρα για να διορθώσει τα ηθικά ζητήματα της εταιρείας», ανέφερε η SEC.
Η αμερικανική Αρχή Κεφαλαιαγοράς διαπίστωσε ότι 49 επαγγελματίες της EY «απέκτησαν ή κυκλοφόρησαν» τις απαντήσεις για τις εξετάσεις άδειας CPA, ενώ εκατοντάδες άλλοι διέπραξαν απάτη χρησιμοποιώντας αυτές τις απαντήσεις για να ολοκληρώσουν τη συνεχή επαγγελματική εκπαίδευση δεοντολογίας της CPA.
«Αυτή η ενέργεια περιλαμβάνει παραβιάσεις της εμπιστοσύνης από τους θεματοφύλακες... στους οποίους έχει ανατεθεί ο έλεγχος πολλών από τις δημόσιες εταιρείες του κράτους μας. Είναι απλώς εξωφρενικό το γεγονός ότι οι ίδιοι οι επαγγελματίες που είναι υπεύθυνοι για να διαγιγνώσκουν τις περιπτώσεις απάτης από πελάτες διέπραξαν απάτη στις εξετάσεις δεοντολογίας», δήλωσε ο Gurbir Grewal, διευθυντής επιβολής της SEC.
«Και είναι εξίσου σοκαριστικό το γεγονός ότι η Ernst & Young εμπόδισε την έρευνά μας για αυτήν την ανάρμοστη συμπεριφορά», πρόσθεσε ο Grewal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης