Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi: Ευχόμαστε να επιτευχθεί αποτέλεσμα για το πλαφόν στην ενέργεια πριν από τον Οκτώβριο

Draghi: Ευχόμαστε να επιτευχθεί αποτέλεσμα για το πλαφόν στην ενέργεια πριν από τον Οκτώβριο
Προς το παρόν είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι θα κάνει η Ρωσία με το αέριο, ανέφερε ο Mario Draghi...

Στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi, κατά την ολοκλήρωση της συνόδου της G7 που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία.
«Ευχόμαστε να επιτευχθεί αποτέλεσμα για το πλαφόν στην ενέργεια πριν από τον Οκτώβριο. Είναι σημαντικό, η όλη συζήτηση να έχει ουσιαστικό χαρακτήρα, με ορθολογική και όχι μόνο ψυχολογική προσέγγιση», τόνισε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.
«Προς το παρόν είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι θα κάνει η Ρωσία με το αέριο.
Εμείς προχωρούμε, αυξάνοντας την αποθήκευση και τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Και, φυσικά, τις επενδύσεις με ευρύτερο χρονικό ορίζοντα, πάντα σε ανανεώσιμες πηγές, στις χώρες που βρίσκονται υπό ανάπτυξη», πρόσθεσε ο Draghi.
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης τόνισε ότι από την Σύνοδο του ΝΑΤΟ η Ιταλία αναμένει την επαναβεβαίωση της ενότητας και της σταθερής στάσης που προέκυψε από την G7και, πιθανώς, την διεύρυνση της Ατλαντικής Συμμαχίας σε Σουηδία και Φινλανδία. «Τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα επιθυμούσε ο Putin», τόνισε ο Draghi.
Σε σχέση με την επισιτιστική κρίση, τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε:
«Πολλοί νόμιζαν ότι θα έπρεπε να καθαριστούν τα λιμάνια από τις νάρκες. Τώρα, όμως, βλέπουμε ότι υπάρχουν ασφαλείς διάδρομοι για την διέλευση των πλοίων, και αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσει να κερδηθεί χρόνος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης