Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεσμεύεται σε αλλαγές η Credit Suisse, προκειμένου να σώσει τον επενδυτικό βραχίονα

tags :
Δεσμεύεται σε αλλαγές η Credit Suisse, προκειμένου να σώσει τον επενδυτικό βραχίονα
Στόχος της Credit Suisse είναι η επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης
Στη βελτίωση του τμήματος διαχείρισης κινδύνων και στην αναθεώρηση της συμμόρφωσης υπό το φως μιας σειράς σκανδάλων, δεσμεύτηκε να προχωρήσει η Credit Suisse, σε μια προσπάθεια να δείξει πρόοδο στην εξυγίανση.
Η ελβετική τράπεζα θα πραγματοποιήσει μια εκδήλωση Investor Deep Dive σήμερα, 28 Ιουνίου 2022, θέτοντας τις προτεραιότητες και την πρόοδό της μέχρι σήμερα στις μεταρρυθμίσεις όσον αφορά τις λειτουργίες κινδύνου, συμμόρφωσης, τεχνολογίας και λειτουργίας, μαζί με την επιχείρηση διαχείρισης πλούτου.
Η προσπάθεια της Credit Suisse, η οποία έχει προειδοποιήσει ότι είναι πιθανό να σημειώσει ζημιά για το δεύτερο τρίμηνο, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία και η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής πιέζουν τον επενδυτικό της βραχίονα, έρχεται μετά από μια σειρά σκανδάλων τα τελευταία χρόνια.
Επίσης, η τράπεζα είδε μεγάλες απώλειες στον απόηχο της κατάρρευσης του αμερικανικού hedge fund Archegos Capital.

Παραμένουν οι εξωγενείς προκλήσεις

«Παρά το απαιτητικό περιβάλλον της αγοράς, παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην εκτέλεση του στρατηγικού μας σχεδίου κατά τη διάρκεια του μεταβατικού έτους 2022 και στην ενίσχυση της κουλτούρας κινδύνου μας – καίριας σημασίας, παραμένοντας κοντά στους πελάτες μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Credit Suisse, Thomas Gottstein.
«Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να οδηγούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της τράπεζας, ο οποίος είναι το κλειδί για την οικοδόμηση ενός ισχυρού, επεκτάσιμου και ευέλικτου οργανισμού που είναι κατάλληλος για το μέλλον».
Στην παρουσίασή της στους επενδυτές, η τράπεζα θα περιγράψει πώς η κατάρρευση του Archegos ανέδειξε αδυναμίες στη διαχείριση κινδύνων, όπου «η βιωσιμότητα του αποτελέσματος απέκλινε από την ιστορική απόδοση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης