Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Τι σημαίνει το embargo στις εισαγωγές χρυσού για την οικονομία της

Ρωσία: Τι σημαίνει το embargo στις εισαγωγές χρυσού για την οικονομία της
Η Ρωσία κέρδισε περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια από τις εξαγωγές χρυσού τους τελευταίους 12 μήνες.
Σχετικά Άρθρα

Η είδηση του Σαββατοκύριακου να επιβάλλει embargo στις εισαγωγές χρυσού από τη Ρωσία, είναι η νεότερη προσπάθεια της Αμερικής, της Βρετανίας και των συμμάχων τους να καλύψουν το κύμα κυρώσεων που έχουν επιβάλει στη Ρωσία.
Η ανακοίνωση, που έγινε, καθώς ο Πρόεδρος Biden και άλλοι ηγέτες από τις επτά πλουσιότερες χώρες συναντήθηκαν στη Γερμανία, βασίζεται σε βήματα που έχουν ήδη ληφθεί για την απομάκρυνση της Ρωσίας από το παγκόσμιο νομισματικό γίγνεσθαι, για να της στερήσουν επιπλέον έσοδα που χρησιμεύουν για τη χρηματοδότηση της και να «τιμωρήσει» τον πρόεδρο της Ρωσίας Putin και τα πλούσια στελέχη του κύκλου του.
Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας έχουν παγώσει δισεκατομμύρια δολάρια περιουσίας που ανήκει στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Ρωσίας που φυλάσσεται στα δικά τους νομισματικά ιδρύματα και έχουν αποκλείσει τις ρωσικές τράπεζες από τη χρήση του gadget ανταλλαγής μηνυμάτων που περικλείει το gadget των παγκόσμιων λογαριασμών αναφέρεται ως SWIFT.
Το Bullion Marketplace Affiliation στο Λονδίνο, το οποίο είναι ένας μεγάλος κόμβος της παγκόσμιας βιομηχανίας χρυσού, ανέστειλε τις συναλλαγές με έξι ρωσικά διυλιστήρια αργύρου και χρυσού τον Μάρτιο.

Με τη βοήθεια του χρυσού προσδοκούσαν άμβλυνση των κυρώσεων

Οι δισεκατομμυριούχοι εμπορικοί μεγιστάνες της Ρωσίας αγόραζαν ράβδους χρυσού σε μια προσπάθεια να αμβλύνουν την επίδραση των κυρώσεων. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson υπογράμμισε τον σκοπό αυτό, λέγοντας ότι η μεταφορά «θα έπληττε αμέσως τους Ρώσους ολιγάρχες».
Η απαγόρευση μπορεί να έχει ως στόχο να στερήσει τη Ρωσία από τα τελευταία έσοδα από την εξαγωγή χρυσού, ο οποίος χρησιμοποιείται για κοσμήματα, σε ορισμένες επιχειρηματικές διαδικασίες και για χρηματοδότηση.
Όπως συμβαίνει τακτικά σε όλες τις κρίσεις, η απόκτηση χρυσού για χρηματοδότηση έχει εκτιναχθεί για το λόγο ότι η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να ανατρέπει το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
Και οι κεντρικές τράπεζες, μαζί με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, υπήρξαν τακτικά μεγάλοι θαμώνες μέσω μεσαζόντων.
Κλείνοντας 12 μήνες, η Ρωσία κέρδισε περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια από τις εξαγωγές χρυσού της.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης