Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένα χρόνο μετά, οι ισπανικές αρχές δεν έχουν παραδώσει το σώμα του νεκρού McAfee, τρέφοντας τις θεωρίες για συγκάλυψη

Ένα χρόνο μετά, οι ισπανικές αρχές δεν έχουν παραδώσει το σώμα του νεκρού McAfee, τρέφοντας τις θεωρίες για συγκάλυψη
Από τον θάνατό του John McAfee τον περασμένο Ιούνιο, το Διαδίκτυο έχει γεμίσει με θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το πώς πέθανε o σχεδιαστής του διάσημου antivirus προγράμματος και γκουρού των κρυπτονομισμάτων - και πιθανώς όχι άδικα
Σχετικά Άρθρα

Κλείνει σήμερα 27/6/2022 ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που πέθανε ο John McAfee - ως κρατούμενος σε ισπανική φυλακή - με το θάνατό του να αποδίδεται σε αυτοκτονία αλλά ακόμη οι ισπανικές αρχές αρνούνται να παραδώσουν στην οικογένειά του το σώμα του.
Από τον θάνατό του John McAfee τον περασμένο Ιούνιο, το Διαδίκτυο έχει γεμίσει με θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το πώς πέθανε.
Αιτία της καχυποψίας είναι το γεγονός ότι η ισπανική κυβέρνηση — η οποία τον κρατούσε με την κατηγορία της φοροδιαφυγής, προκειμένου να εκδοθεί στις ΗΠΑ — κράτησε το σώμα του και αρνήθηκε να επιτρέψει στην οικογένειά του να το δει.
Επτά μήνες μετά το θάνατο του McAfee, τον περασμένο Φεβρουάριο, ένα ισπανικό δικαστήριο αποφάσισε ότι ο McAfee αυτοκτόνησε.
Αυτή η απόφαση του δικαστή ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα ευρήματα της αρχικής νεκροτομής, δυνάμει της οποίας ανακοινώθηκε ότι ο θάνατος του McAfee ήταν αυτοκτονία.
Η χήρα του McAfee, Janice McAfee άσκησε δυο φορές έφεση κατά των αποφάσεων περί αυτοκτονίας, μία στο πόρισμα του ιατροδικαστή και μία στη δικαστική απόφαση, επιμένοντας ότι ο σύζυγός της δολοφονήθηκε.
Η Joy Athanasiou, δικηγόρος της κόρης του McAfee δήλωσε στο MarketWatch ότι η Janice άσκησε αμέσως έφεση κατά της απόφασης σε ανώτερο δικαστήριο, αν και πρόσθεσε ότι δεν υπήρχε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αποφανθεί το ανώτερο δικαστήριο επί της προσφυγής της.
Προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών της Janice οι δικηγόροι της ανέφεραν το γεγονός ότι ο ίδιος ο McAfee δήλωσε πως ήταν «ικανοποιημένος» στη φυλακή και «δεν σχεδίαζε να κρεμαστεί όπως ο Epstein».


Το 2019 ο McAfee, που ήταν γνωστός για το ότι έλεγε ελεύθερα τη γνώμη του, προειδοποίησε με ένα tweet ότι λάμβανε «υπόγεια μηνύματα» από αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης που του έλεγαν ότι επρόκειτο να τον δολοφονήσουν και να το κάνουν να μοιάζει με αυτοκτονία.
Η σύζυγος του McAfee, Janice, έχει κατηγορήσει τις ισπανικές αρχές ότι δεν έχουν καμία βιάση για τη διερεύνηση του θανάτου του — και προφανώς έχει δίκιο.
«Δεν υπήρξε καμία σπουδή από τις διάφορες ισπανικές αρχές που συμμετείχαν στην έρευνα για τον θάνατο του John και υπάρχει ξεκάθαρα συγκάλυψη των γεγονότων γύρω από το θάνατό του», έγραψε στο Twitter μερικές εβδομάδες μετά τον θάνατό του.
«Δεν έχουμε λάβει το πιστοποιητικό θανάτου, την επίσημη έκθεση νεκροψίας ή την επίσημη έκθεση από τη φυλακή», συνέχισε. «Καταλαβαίνω ότι τα πράγματα χρειάζονται χρόνο, αλλά η έλλειψη συνεργασίας από τις ισπανικές αρχές επιβεβαιώνει τις υποψίες μας ότι έχουν κάτι να κρύψουν».
Το γεγονός ότι οι ισπανικές αρχές έχουν κρατήσει το σώμα του για έναν ολόκληρο χρόνο στο ψυγείο μιας φυλακής, ενισχύει την αίσθηση της χήρας McAfee.
Ο McAfee συμμετείχε στο Free Thought Project Podcast τον Μάρτιο του 2020 καθώς άρχισε να ξεδιπλώνεται η πανδημική τυραννία.
Ήταν ένας ειλικρινής και εξαιρετικά εκκεντρικός άνθρωπος.
Αυτός ο Βρετανοαμερικανός προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων και της ασφάλειας, βρέθηκε γρήγορα στην κορυφή της λίστας των πλέον καταζητούμενων απο τις αμερικανικές αρχές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης