Διεθνή

Macron - Johnson: Η στήριξη της Ουκρανίας μπορεί να αντιστρέψει την πορεία του πολέμου

Macron - Johnson: Η στήριξη της Ουκρανίας μπορεί να αντιστρέψει την πορεία του πολέμου
Οι Emmanuel Macron και Boris Johnson προειδοποίησαν ωστόσο ταυτόχρονα για τον "πειρασμό" μιας διαπραγματευθείσας λύσης "τώρα", η οποία, όπως επισήμαναν, ενέχει τον κίνδυνο παράτασης της παγκόσμιας αστάθειας
Σχετικά Άρθρα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson και ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron συμφώνησαν να παράσχουν μεγαλύτερη υποστήριξη στην Ουκρανία στον πόλεμό της με τη Ρωσία, δήλωσε το γραφείο του Johnson την Κυριακή 26 Ιουνίου, καθώς οι ηγέτες συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 7.
"Συμφώνησαν ότι αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για την πορεία της σύγκρουσης και ότι υπάρχει μια ευκαιρία να αντιστραφεί η ροή του πολέμου", ανέφερε σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της Downing Street.

Και οι δύο άνδρες "τόνισαν την ανάγκη να στηρίξουν την Ουκρανία για να ενισχύσουν το χέρι της τόσο στον πόλεμο όσο και σε τυχόν μελλοντικές διαπραγματεύσεις.
Ο πρόεδρος Macron επαίνεσε τη συνεχιζόμενη στρατιωτική υποστήριξη του πρωθυπουργού προς την Ουκρανία και οι ηγέτες συμφώνησαν να εντείνουν αυτό το έργο", ανέφερε ο εκπρόσωπος..
Οι Emmanuel Macron και Boris Johnson προειδοποίησαν ωστόσο ταυτόχρονα για τον "πειρασμό" μιας διαπραγματευθείσας λύσης "τώρα", η οποία, όπως επισήμαναν, ενέχει τον κίνδυνο παράτασης της παγκόσμιας αστάθειας.
Νωρίτερα ο κ. Johnson είχε αναφερθεί στην ανάγκη να γίνουν "πολύ σκληρές" επιλογές για την προστασία του βρετανικού χάλυβα ενόψει της ραγδαίας αύξησης των τιμών της ενέργειας, προτείνοντας μεταξύ άλλων την επιβολή τελωνειακών δασμών.

Ο βρετανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμη στη στάση της γερμανικής κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για "μεγάλα βήματα".
"Δεν πίστευα ποτέ στη ζωή μου ότι θα έβλεπα έναν γερμανό καγκελάριο να παρεμβαίνει με τον τρόπο που το κάνει ο Olaf Scholz και να στέλνει οπλισμό για να βοηθήσει τους Ουκρανούς να υπερασπιστούν τη χώρα τους.
Εμείς παίρνουμε το 4% του φυσικού αερίου μας από τη Ρωσία, ενώ η Γερμανία το 40% ", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Johnson και πρόσθεσε ότι "οι Γερμανοί γνωρίζουν ότι αξίζει να πληρώσει κανείς το κόστος της ελευθερίας - το κόστος της υπαναχώρησης θα ήταν πολύ πιο υψηλό και το αντιλαμβάνονται όλοι".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης