Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απροσδόκητα μικρή η διαδήλωση στο Μόναχο για τη Σύνοδο Κορυφής των G7

Απροσδόκητα μικρή η διαδήλωση στο Μόναχο για τη Σύνοδο Κορυφής των G7
Την απογοήτευσή τους για τη μικρή συμμετοχή διαδηλωτών εκφράζουν οι διοργανωτές

Απροσδόκητα περιορισμένη ήταν η συμμετοχή στην κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στο Μόναχο με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής των G7, η οποία ξεκινά την Κυριακή (26/6/2022) στην 'Ανω Βαυαρία.
Την απογοήτευσή τους εκφράζουν οι διοργανωτές.
Η αστυνομία του Μονάχου έκανε λόγο για 4.000 συμμετέχοντες, ενώ οι 15 οργανώσεις που είχαν απευθύνει την πρόσκληση είχαν προαναγγείλει τουλάχιστον 20.000 και τελικά ανέφεραν ότι συμμετείχαν μόνο 6.000.
«Ήταν πολύ πιο λίγοι από ό,τι περιμέναμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης «Friends of Nature» (Φίλοι της Φύσης) Uwe Hiksch και πρόσθεσε ότι ήδη τις τελευταίες ημέρες φαινόταν ότι η κινητοποίηση δεν ήταν ιδιαίτερα δυναμική.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία
 
Προσπαθώντας να ερμηνεύσει τη στάση των πολιτών σημείωσε ότι οι αριστεροί και πράσινοι που συνήθως συμμετέχουν σε τέτοιες συγκεντρώσεις σκέφτονται τώρα ότι, λόγω του πολέμου, ίσως να μην είναι η κατάλληλη στιγμή να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις ηγεσίες.
Για την περιφρούρηση της διαδήλωσης είχαν κινητοποιηθεί τουλάχιστον 3000 αστυνομικοί, ενώ συνολικά για στην ασφάλεια της Συνόδου έχουν κινητοποιηθεί περισσότερα από 18.000 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->