Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Johnson αποκαλύπτει το μέλλον της Ουκρανίας: Θα υποχρεωθεί σε μία κακή ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία

Ο Johnson αποκαλύπτει το μέλλον της Ουκρανίας: Θα υποχρεωθεί σε μία κακή ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson εξέφρασε το Σάββατο 25 Ιουνίου τους φόβους του ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να δεχθεί πιέσεις για να συναινέσει σε μια «κακή συμφωνία» ειρήνης
Σχετικά Άρθρα

Αποκαλυπτικός ήταν ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson, ο οποίος προδιαγράφει το μέλλον των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία και επιβεβαιώνει, πως σύντομα το Κίεβο θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων σε μία κακή ειρηνευτική συμφωνία για το ίδιο με απώλεια μεγάλου τμήματος της χώρας, άνω του 35% των εδαφών της.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson εξέφρασε το Σάββατο 25 Ιουνίου τους φόβους του ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να δεχθεί πιέσεις για να συναινέσει σε μια «κακή συμφωνία» ειρήνης με τη Ρωσία που δεν θα είναι προς το συμφέρον της, λόγω των οικονομικών συνεπειών του πολέμου στην Ευρώπη, όπως αναφέρει το Reuters.
«Πάρα πολλές χώρες λένε ότι πρόκειται για έναν ευρωπαϊκό πόλεμο που είναι περιττός ... και έτσι η πίεση θα αυξηθεί για να ενθαρρύνει - εξαναγκάσει, ίσως - τους Ουκρανούς σε μια κακή ειρήνη», δήλωσε σε ραδιοτηλεοπτικούς φορείς στην πρωτεύουσα της Ρουάντα, το Κιγκάλι, όπου συμμετέχει σε σύνοδο κορυφής της Κοινοπολιτείας.
Ο Johnson δήλωσε ότι οι συνέπειες του να μπορέσει ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin να κάνει το δικό του στην Ουκρανία θα ήταν επικίνδυνες για τη διεθνή ασφάλεια και «μια μακροπρόθεσμη οικονομική καταστροφή».

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με διαπραγματεύσεις

Η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία είναι πιθανό να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων, την άποψη αυτή εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg σε συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα El País.
«Πιθανότατα, αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
«Είμαστε υπεύθυνοι να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία είναι όσο το δυνατόν πιο δυνατή και να παραμείνει ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο ευρωπαϊκό έθνος».
«Και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η παροχή ισχυρής στρατιωτικής και οικονομικής υποστήριξης και η προώθηση σκληρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας.
«Τους βοηθάμε τους Ουκρανούς γιατί το ζητούν», συνέχισε.
Σύμφωνα με τον Jens Stoltenberg, «δεν υπάρχει ολοκληρωτικός πόλεμος μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας».
«Το να θεωρείς τον κόσμο δεδομένο είναι πάντα επικίνδυνο», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία Stoltenberg - Erdogan

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stotenberg είχε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan το Σάββατο (25/6/2022).
Η συζήτηση των δύο ανδρών περιστράφηκε γύρω από την αίτηση ένταξης Σουηδίας – Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.
Ο Erdogan υπογράμμισε ότι η Σουηδία και η Φινλανδία πρέπει να λάβουν συγκεκριμένα και ειλικρινή βήματα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PYD/YPG.
Επίσης τόνισε ότι, οι δύο σκανδιναβικές χώρες πρέπει να άρουν το εμπάργκο και παρόμοιους περιορισμούς κατά της Τουρκίας στις εξαγωγές της αμυντικής τους βιομηχανίας και να δεσμευτούν πως δεν θα καταφύγουν σε τέτοιες ενέργειες στο μέλλον.
«Καλή επικοινωνία με τον Πρόεδρο Tayyip Erdogan του πολύτιμου συμμάχου μας της Τουρκίας για να συζητήσουμε τις αιτήσεις της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες και τη Μαδρίτη την επόμενη εβδομάδα», έγραψε ο Stoltenberg στο Twitter.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης