Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mary Daly (Fed): Δεν θα σταματήσει η μείωση του ισολογισμού της Fed τουλάχιστον έως το 2024

Mary Daly (Fed): Δεν θα σταματήσει η μείωση του ισολογισμού της Fed τουλάχιστον έως το 2024
Η Mary Daly δεν προβλέπει εκδήλωση ύφεσης στις ΗΠΑ κατά την πορεία αύξησης επιτοκίων από πλευράς της Fed, προκειμένου να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός.
Σχετικά Άρθρα
Η πρόεδρος της Federal Reserve του Σαν Φρανσίσκο Mary Daly ανέφερε ότι είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη και για να σκεφτεί κανείς το τέλος της μείωσης του ισολογισμού της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία άρχισε μόλις (μέσα στον Ιούνιο), ως μέρος της απομάκρυνσής της από την υπερδιευκολυντική νομισματική πολιτική που ακολουθούσε από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού.
Η Fed θα μπορούσε να «αρχίσει να συζητά» για την επιβράδυνση ή και το τέλος της μείωσης του ισολογισμού, δηλαδή της πώλησης των χρεογράφων που έχει συγκεντρώσει στο χαρτοφυλάκιό της, το 2024, κι όταν κάτι τέτοιο συμβεί, θα είναι απολύτως διαφανής ως προς τα σχέδιά της, ανέφερε η κ. Daly, μιλώντας στο δίκτυο Fox Business.
Είπε ακόμη ότι δεν προβλέπει εκδήλωση ύφεσης στις ΗΠΑ κατά την πορεία αύξησης επιτοκίων από πλευράς της Fed, προκειμένου να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης